§ 17 Tredu EU-Modules -projektin yhteistyösopimuksen hyväksyminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:3747/02.04.01/2023

Päätöspäivämäärä

2.8.2023

Päätöksen tekijä

Kehitysjohtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Kansainvälisten asioiden koordinaattori Ritva Klaavu, puh. 050 572 8707, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kehitysjohtaja Tuula Hoivala, puh. 050 329 5711, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Euroopan komission koulutuksen ja kulttuurin toimeenpanovirasto (EACEA) on avannut 1.12.2022 Erasmus+ Jean Monnet -toimintojen rahoitushaun. Tampereen kaupunki / Tampereen seudun ammattiopisto Tredu on 14.2.2023 hakenut rahoitusta Erasmus+ Jean Monnet -hankkeen nimeltä Tredu EU-Modules (ID 101127219) toteuttamiseen. 

Tredu EU-Modules -projektissa keskiössä on Tredun eurooppalaisten opetusmodulien opetuksen kehittäminen sekä eurooppalaisten sisältöjen ja tietoisuuden vahvistaminen osana Tredun koulutusta. Käytännön tasolla projektissa tullaan tuottamaan ja vahvistamaan englanninkielistä opetusmateriaalia Tredun opetuksen tueksi ja projektin avulla pyritään myös lisäämään eurooppalaisia opintokokonaisuuksia Tredussa. Projektin osana järjestetään myös tapahtumia ja yhteistyötä esim. järjestöjen ja Tampereen EU-toimiston kanssa. 

Euroopan komission koulutuksen ja kulttuurin toimeenpanovirasto (EACEA) on laatinut yhteistyösopimusesityksen (Grant Agreement). Sopimus määrittelee projektin osapuolten tehtävät, velvollisuudet ja vastuut. Osapuolet sitoutuvat tällä sopimuksella yhdessä toteuttamaan projektin rahoittajalta saadun rahoituspäätöksen ja rahoittajan hyväksymän projektisuunnitelman mukaisesti. Sopimus sitoo Tampereen kaupunkia lopullisesti kuitenkin vasta, kun kaupungin sopimusta koskevat päätökset ovat saaneet lainvoiman.

Kehitysjohtajan päätösvalta asiassa perustuu palvelualueen johtajan päätökseen 4.4.2023 § 58 Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntö. (Toimintasäännön liite: Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan toimivallan siirtäminen 1.4.2023 alkaen.)

Päätös

Hyväksytään liitteenä oleva Tampereen kaupungin / Tampereen seudun ammattiopisto Tredun ja Euroopan komission koulutuksen ja kulttuurin toimeenpanoviraston (EACEA) välinen Tredu EU-Modules -projektin yhteistyösopimus (Grant Agreement).

Sopimus sitoo Tampereen kaupunkia lopullisesti kuitenkin vasta, kun kaupungin sopimusta koskevat päätökset ovat saaneet lainvoiman.

Allekirjoitus

Kehitysjohtaja Tuula Hoivala