Tampereen nuorisovaltuusto, kokous 28.3.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 59 Nuorisovaltuuston tavoiteohjelma kaudelle 2023–2024 

TRE:8566/00.01.03/2022

Valmistelijan yhteystiedot

Nuoriso-ohjaaja Jenna Naukkarinen, puh. 050 385 0222, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Nuoriso-ohjaaja Jenna Naukkarinen, puh. 050 385 0222, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Nuorisovaltuusto hyväksyy itselleen kalenterivuosittain toimintasuunnitelman ja talousarvion sekä vaalikausittain tavoiteohjelman. Lisäksi nuorisovaltuusto hyväksyy kerran kaupunginvaltuuston vaalikauden aikana itselleen uuden strategian.

Tampereen nuorisovaltuusto kävi kokouksessaan 2/2023 (§ 35, 26.1.2023) lähetekeskustelun nuorisovaltuuston tavoiteohjelman pääkohdista. Nuorisovaltuuston hallitus on valmistellut nuorisovaltuuston kokoukselle esityksen nuorisovaltuuston tavoiteohjelmaksi kaudelle 2023–2024.

Nuorisovaltuuston kokous hyväksyy nuorisovaltuuston toimintaa ohjaavat asiakirjat.

Päätösehdotus oli

Hyväksytään nuorisovaltuuston tavoiteohjelma kaudelle 2023–2024.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin Hukkasen muutosesityksillä täydennettynä.

Valtuutetaan nuorisovaltuuston hallitus muokkaamaan tavoiteohjelman ulkoasua sisällöllistä osuutta muuttamatta.

Kokouskäsittely

Nuorisovaltuuston jäsen Eetu Hukkanen teki seuraavat muutosehdotukset:

"Tampereen kaupungin taloustilanne on huolestuttava ja talouden epävakaat tulevaisuuden näkymät luovat hankalan tilanteen investointien ja peruspalveluiden ylläpitämiselle. Nuorisovaltuusto ei kannusta veronkorotuksiin, ellei taloustilanne sitä erityisistä syistä vaadi ja katsomme, että talous on pyrittävä pitämään tasapainossa. Väheneviä resursseja on pystyttävä kohdentamaan oppimisen tukeen sekä ilmastonmuutoksen torjuntaan."

ja

"Tampereen tulevaisuuden liikennejärjestelmä muodostuu monesta eri osasta. Keskustan saavutettavuus sekä sen elinvoimaisuus on turvattava monipuolisten liikkumismuotojen avulla. Nuorisovaltuusto kannattaa raitiotien laajentamista Pirkkalan, Ylöjärven sekä Kangasalan suuntiin taloudellisesti kestävällä aikataululla. Suurten ja ympäristövaikutuksiltaan haitallisten tieliikennehankkeiden rakentaminen ei ole kannattavaa. On tärkeää, että pyöräilyn edellytyksiä kehitetään sekä vesiliikenteen mahdollisuuksia hyödynnetään mahdollisimman laajasti."

Aleksi Peltosaari, Hilkka Liljeroos ja Kerttu Kajander kannattivat Eetu Hukkasen muutosesityksiä. Puheenjohtaja tiedusteli kannatusta Eetu Hukkasen tekemille muutosesityksille ja totesi niiden tulleen yksimielisesti hyväksytyiksi.

Puheenjohtaja ehdotti, että päätösehdotukseen lisätään seuraava virke:

"Valtuutetaan nuorisovaltuuston hallitus muokkaamaan tavoiteohjelman ulkoasua sisällöllistä osuutta muuttamatta."

Puheenjohtaja tiedusteli kannatusta muutosesitykselleen ja totesi sen tulleen yksimielisesti hyväksytyksi. Puheenjohtaja totesi muutetun päätösehdotuksen toimivan käsittelyn pohjana.

Jemina Leino poistui kokouksesta asian käsittelyn aikana.

Tiedoksi

Jenna Naukkarinen, nuorisovaltuuston hallitus

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)