§ 105 Tampereen Vesi Liikelaitoksen hankinta- ja tilausoikeudet sekä menojen hyväksymisoikeudet 7.9.2023

Lataa  Kuuntele 

TRE:4347/02.05.00/2023

Päätöspäivämäärä

14.9.2023

Päätöksen tekijä

Toimitusjohtaja, Tampereen Vesi

Valmistelijan yhteystiedot

Hankintapäällikkö Petra Kurki, puh. 041 730 5614, etunimi.s.sukunimi@tampere.fi 

Lisätietoja päätöksestä

Toimitusjohtaja Petri Jokela, puh. 040 556 0604, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupungin hallintosäännön 39 §:n mukaan toimitusjohtaja päättää alaisensa toiminnan osalta irtaimen omaisuuden sekä palvelujen hankinnasta, luovuttamisesta ja vuokrauksesta palvelu- ja vuosisuunnitelman puitteissa.

Tampereen Vesi Liikelaitoksen hankintojen suorittajina ja menojen hyväksyjinä toimivat tämän päätöksen liitteenä mainitut henkilöt ja heille nimetyt varahenkilöt. Hankintaoikeus sisältää myös tilausoikeuden. Liikelaitoksen nimenkirjoitusoikeudesta on Tampereen Vesi Liikelaitoksen johtokunnan päätös (14.2.2013 § 8).

Hankinnalla tarkoitetaan tavaroiden ja palvelujen ostamista, vuokraamista tai niihin rinnastettavaa toimintaa sekä urakalla teettämistä taloudellista vastiketta vastaan. Tilauksella tarkoitetaan tavaroiden ja palvelujen tilauksia kaupungin varastosta tai kaupungin ulkopuoliselta taholta erikseen kilpailutetun ja päätetyn hankintasopimuksen nojalla.

Tampereen Veden hankintoja säätelee erityisalojen hankintalaki eli laki vesi- ja energiahuollon, liikenteen ja postipalvelujen alalla toimivien yksiköiden hankinnoista (1398/2016). Erityisalojen hankintalakia noudatetaan hankinnan kohteesta riippumatta. Lisäksi noudatetaan lakeja täydentäviä säädöksiä, kuntalakia ja hallintolakia sekä Tampereen kaupungin hankintaohjetta.

 

Päätös

Tampereen Vesi Liikelaitoksen työntekijöiden hankinta- ja tilausoikeudet sekä menojen hyväksymisoikeudet kustannuspaikoittain määrätään liitteenä olevan taulukon mukaisesti (päätöksen euromäärät tarkoittavat arvonlisäverottomia hintoja).

Tampereen Vesi Liikelaitoksen osalta annetaan lisäksi konsernihallinnon erikseen nimetyille henkilöille (Konsernijohtajan delegointipäätös 19.12.2019 §8004) oikeus hyväksyä Tampereen Vesi Liikelaitosta koskevia tuloja ja menoja, kun ne liittyvät tiettyihin yhteisesti käsiteltäviin eriin kuten esim. tilausten mukaisia tilausajolaskuja ja luottokortilla tehtyihin matkoihin liittyviä matkasuunnitelmalla hyväksyttyjä menoja.

Tämä päätös kumoaa aikaisemmin tehdyt päätökset hankinta- ja tilausoikeuksista ja menojen hyväksyjistä. Hankinta- ja tilausoikeudet ja menojen hyväksymisoikeudet päättyvät henkilön poistuessa Tampereen Vesi Liikelaitoksen palveluksesta.

 

Allekirjoitus

Toimitusjohtaja Petri Jokela