Kaupunginhallitus, kokous 28.8.2023

Lataa  Kuuntele 

§ 350 Tampereen seudun ICT-strategian valmistelun tilannekatsaus (kehittämiskokousasia) 

TRE:3994/00.01.02/2023

Valmistelija

  • Nikkilä Maria, Tietohallintojohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Tietohallintojohtaja Maria Nikkilä,​ puh. 040 581 1477,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Vt. lakiasiainjohtaja Jouko Aarnio, puh. 040 514 4884, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Seudullista tietohallintostrategiatyötä on tehty kevään ja kesän 2023 aikana. Työn tavoitteena on laatia kaupunkiseudulle uusittu ICT-strategia ja sen mukainen toimeenpanosuunnitelma, joissa kuvataan tulevien vuosien yhteistyön painopistealueet, miten ja missä järjestyksessä yhteistyötä kehitetään sekä yhteistyön rajaukset ja keskinäiset riippuvuudet. Seudullinen ICT-strategia pohjautuu seutustrategiaan ja on osa sen toimeenpanossa määriteltyjä toimenpiteitä. Seudullinen yhteistyösopimus päivitetään strategian hyväksymisen jälkeen.

Keskeisenä toimijana eri vaiheissa on tietohallinnon seudullinen johtoryhmä, joka työpajoissa on hahmotellut strategian sisältöä. ICT-strategiaa on käsitelty kuntajohtajakokouksissa 21.4.2023 ja 16.6.2023 sekä seutuhallituksessa 21.6.2023.

Tampereen seudun ICT-strategia sisältää työn taustoituksen, nykytilan analyysin, seudullisen tietohallintoyhteistyön vision, arvolupaukset ja strategiset tavoitteet sekä toimeenpano- ja viestintäsuunnitelman.

Tampereen seudun ICT-strategia esitetään kuntajohtajakokouksessa 22.9.2023 lähetettäväksi seudulliseen yhteistyöhön osallistuviin kuntiin hyväksyttäväksi, jolloin se tulee kaupunginhallituksen päätettäväksi. Lisäksi strategia etenee tiedoksi seutuhallitukseen.

Hallintosäännön 15 § 22)-kohdan mukaan kaupunginhallituksen tehtävänä on ohjata digitalisaation hyödyntämistä.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Yli-Rajala Juha, Konsernijohtaja

Tampereen seudun ICT-strategian valmistelun tilannekatsaus merkitään tiedoksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Kaupunginhallitus myönsi läsnäolo- ja puheoikeuden tietohallintojohtaja Maria Nikkilälle. Hän oli läsnä kokouksessa asian käsittelyn aikana ja poistui ennen päätöksentekoa.

Tiedoksi

Maria Nikkilä

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)