§ 58 Sovintosopimuksen hyväksyminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:7354/03.07.01/2021

Päätöspäivämäärä

11.10.2023

Päätöksen tekijä

Henkilöstöjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Juristi Kim Pråhl,​ puh. 040 639 7576,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Henkilöstöjohtaja Niina Pietikäinen,​ puh. 040 707 9147,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Asianosainen on hakenut tuntiopettajan virkaa Tampereen seudun ammattiopisto Tredusta. Hänen on tulkittu olevan ei-kelpoinen hakija ja virka on täytetty määräaikaisesti, eikä asianosainen tullut valituksi virkasuhteeseen. Asianosainen teki valintapäätöksestä oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimus hylättiin. Asianosainen valitti päätöksestä Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen. Hallinto-oikeus katsoi päätöksessään, että asianosainen oli kelpoinen hakija ja kaupungin valintapäätös oli täten lainvastainen.

Tämän jälkeen asianosainen esitti kaupungille vaatimuksen, jolla hän vaati kaupunkia suorittamaan hänelle julkisen vallan käytössä tapahtuneesta virheestä vahingonkorvausta ja lisäksi asianosainen vaati kaupungilta yhdenvertaisuuslain mukaista hyvitystä ikäsyrjinnästä. Asianosainen jätti asiassa haastehakemuksen Pirkanmaan käräjäoikeudelle.

Kaupunki katsoi, että asianosaisen vaatimukset ovat perusteettomia ja hyvitysvaatimus vanhentunut. Osapuolet ovat olleet asiassa erimielisiä korvausvelvollisuudesta.

Kaupunki ja asianosainen ovat neuvotelleet asian ratkaisemisesta sovinnollisesti ja osapuolet ovat saavuttaneet tämän päätöksen liitteenä olevan sovintoratkaisun. Sovinto on laadittu asiassa oikeudenkäynnin välttämiseksi, eikä sovintosopimuksella oteta kantaa osapuolten vaatimuksiin millään tavalla. Sopimuksen hyväksyminen on tarkoituksenmukaista oikeudenkäynnin sekä kulujen kasvamisen välttämiseksi.

Sopimus astuu voimaan kummankin osapuolen allekirjoitettua sen.

Henkilöstöjohtajan päätösvalta asiassa perustuu konsernijohtajan toimintasäännön liitteeseen "Konsernijohtajan palvelussuhdeasioita koskevan päätösvallan siirron delegointi 1.9.2023 alkaen" ja sen 3.12-kohtaan, jonka mukaan henkilöstöjohtaja on toimivaltainen ratkaisemaan asian.

Korvaus maksetaan Tredun kustannuspaikalta 134121, 517, 26734.

Päätös

Hyväksytään sovintosopimus perustelut-osiossa kerrotuin perustein. Sopimus astuu voimaan kummankin osapuolen allekirjoitettua sen.

Henkilötietoja sisältävä teksti

Salassapidettävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

Henkilöstöjohtaja Niina Pietikäinen