Tampereen nuorisovaltuusto, kokous 25.9.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 136 Linjaus nuorisovaltuuston kokousten päätöksistä tiedottamisesta 

TRE:8566/00.01.03/2022

Valmistelija

  • Naukkarinen Jenna, Nuoriso-ohjaaja

Valmistelijan yhteystiedot

Nuoriso-ohjaaja Jenna Naukkarinen, puh. 050 385 0222, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Nuoriso-ohjaaja Jenna Naukkarinen, puh. 050 385 0222, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Nuorisovaltuuston kokouksissa käsitellään kuukausittain useita eri asioita eri aihealueista. Kokoukset ovat avoimia eikä niissä käsitellä salassa pidettäviä tietoja. Näistä tekijöistä johtuen nuorisovaltuustolla ei ole ollut linjausta tai ohjetta siihen, milloin ja miten nuorisovaltuuston kokouksissa tehdyistä päätöksistä tiedotetaan julkisuuteen.

Aiheeseen halutaan luoda rakennetta ja yhteisiä pelisääntöjä, jotta päätöksistä tiedottaminen tapahtuu oikea-aikaisesti ja selkeästi.

Nuorisovaltuuston hallitus ehdottaa yhteiseksi linjaukseksi, että nuorisovaltuuston kokouksissa tehdyistä päätöksistä ja valinnoista ei tiedoteta julkisuuteen ennen kuin kyseisen kokouksen pöytäkirja on julkaistu kaupungin esityslistojen ja pöytäkirjojen järjestelmään Selmaan ja on sieltä jokaisen luettavissa.

Pöytäkirjojen julkaiseminen Selmaan pyritään toteuttamaan 1-14 päivän kuluessa kokouksesta, joten yksiselittäistä aikarajaa julkaisemiselle ei voida asettaa ja julkaisun nopeus vaihtelee kokouksittain. Linja ei koske nuorisovaltuuston omia Instagramissa julkaistavia kokoustiedotteita, koska niissä ei kerrota mitään tehdyistä päätöksistä, ainoastaan sisällöllisistä aiheista.

Päätösehdotus oli

Nuorisovaltuusto hyväksyy linjausehdotuksen.

Päätös

Päätösehdotusta ei hyväksytty ja asia palautettiin valmisteluun.

Kokouskäsittely

Esille nostettiin, että mahdollinen linjauksen hyväksyminen ja voimaan astuminen olisi ristiriidassa nuorisovaltuuston kokousten avoimuusperiaatteen kanssa. Ratkaisuksi ehdotettiin tarvittaessa yksittäisten kokouspykälien muuttamista salassapidettäviksi muiden säilyessä avoimina pykälinä. Keskustelun myötä aiheen käsittely päätettiin palauttaa valmisteluun.

Tiedoksi

Jenna Naukkarinen

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)