Yhdyskuntalautakunta, kokous 24.10.2023

Lataa  Kuuntele 

§ 285 Tampereen kaupungin hulevesiohjelma ja valuma-alueselvitys 2023–2030 

TRE:4779/00.01.02/2023

Valmistelija

  • Viinanen Marika, Suunnittelupäällikkö

Valmistelijan yhteystiedot

Erikoissuunnittelija Pekka Heinonen, puh. 040 846 9458, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Jonna Koivumäki, puh. 040 124 1626, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Tampereen kantakaupungin hulevesiohjelma vuodelta 2012 on päivitetty ja samassa yhteydessä päivitettiin kantakaupungin valuma-alueselvitys. Päivitetty hulevesiohjelma on laadittu vuosille 2023–2030.

Hulevesiohjelmassa kerrotaan mm. Tampereen kaupungin huleveden hallinnan tavoitteet, huleveden hallinnan prioriteettijärjestys, vastuujako ja toimenpideohjelma. Huleveden laadullinen käsittely on noussut edellistä ohjelmaa vahvemmin esille ja yleisten alueiden, kuten katualueiden, huleveden hallintaan kiinnitetään entistä enemmän huomiota. Valuma-alueselvityksessä on määritelty hulevesien hallinnan tarpeet ja tavoitteet valuma-alueittain.

Päivitettyyn ohjelmaan on tuotu merkittäviä lisäyksiä edelliseen hulevesiohjelmaan verrattuna, kuten pohjavesialueiden hulevesien laadullisen hallinnan periaatteet, Tampereen kantakaupungin ja Nurmi-Sorilan merkittävät uomat, valuma-alueiden riskiluokitus, hulevesien hallintaan soveltuvien Tampereen kaupungin alueiden ja mahdollisten viherkatujen sijoittamisen paikkatietoanalyysi ja valuma-aluekohtainen huleveden laatuanalyysi

Ohjausryhmässä on ollut kattavasti mukana kaupunkiympäristön palvelualueen eri yksiköiden sekä ELY-keskuksen, Tampereen Vesi liikelaitoksen ja Pirkanmaan pelastuslaitoksen edustajia. Hulevesiohjelmaa esiteltiin kaupunkiympäristön suunnittelun johtoryhmälle 17.8.2023.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Nurminen Mikko, Johtaja

Tampereen kaupungin hulevesiohjelma ja valuma-alueselvitys 2023–2030 hyväksytään.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Hanna Montonen poistui kokouksesta asian käsittelyn aikana.

Tiedoksi

Juho Korkalainen (VIHU), Salla Leppänen (VIHU), Kimmo Mäkinen (VIHU), Pekka Heinonen (VIHU), Jyrki Lehtimäki (VIHU), Mirjam Larinkari (VIHU), Mikko Kielo (TEKSU), Jouni Sivenius (TEKSU), Pia Hastio (YKA), Taru Heikkinen (YKA), Mirkka Katajamäki (YKA), Sanna Markkanen (YSU), Hannu Niukkanen (YSU), Emmi Lehkonen (YSU), Tuija Rönnman-Arnautelis (AKA), Katarina Surakka (AKA), Kaisa Mustajärvi (ILY), Miranda Kyllönen (RAVA), Isto Koskinen (RAVA), Jouni Hyypiä (Tampereen Vesi), Pekka Laakkonen (Tampereen Vesi), Niina Nenonen (Pirkanmaan ELY-keskus), Jyrki Paunila (Pirkanmaan pelastuslaitos)

Liitteet


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Frenckellinaukio 2 B, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 16 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.