§ 2 Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitoksen CAP-koulutus

Lataa  Kuuntele 

TRE:5840/01.04.01/2023

Päätöspäivämäärä

30.11.2023

Päätöksen tekijä

Liikennejohtaja, Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitos

Lisätietoja päätöksestä

Liikennejohtaja Ilkka Ala-Maakala, puh. 050 590 9309, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen Kaupunkiliikenteen jokaiselle linja-autonkuljettajalle on työnantajan hankittava EU:n ammattikuljettajadirektiivin mukaisesti viisi CAP-koulutuspäivää viiden vuoden jaksossa.


Koska kuljettajien viiden vuoden direktiivijaksot uusilla kuljettajilla alkavat aina alalle valmistumispäivästä lukien, olemme TKL:llä ratkaissut asian siten, että työnantaja järjestää aina joka vuosi yhden koulutuspäivän/kuljettaja, jotta kaikki kuljettajat säilyttävät ajo-oikeutensa.


TKL:llä pyritään hankkimaan koulutus aina sellaiselta aihealueelta/kouluttajalta, mikä parhaiten tukee kuljettajien pärjäämistä omassa arkisessa työssään.


Rauhattomuus ja väkivallan uhka ovat lisääntyneet myös linja-autonkuljettajan arjessa ja siksi tänä vuonna on päädytty tarjoamaan linja-autonkuljettajille turvallisuuteen liittyvää koulutusta.


Olen kartoittanut aihealueeseen tarjolla olevat koulutusyhteistyötahot ja päätynyt hankkimaan edullisimman ja kattavimman turvallisuuskoulutuksen Tampereen Poliisiammattikorkeakoululta arvolisäverottomaan maksimihintaan 19200 euroa.

Päätös

Päätän esityksen mukaisesti.

Allekirjoitus

Liikennejohtaja Ilkka Ala-Maakala

Organisaatiotieto

Tampere

Muutoksenhaku

 

Päätökseen tai muuhun hankintamenettelyssä tehtyyn ratkaisuun tyytymätön voi tehdä kirjallisen julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016) 132 §:n mukaisen hankintaoikaisun tai kuntalain (410/2015) 134 §:n mukaisen oikaisuvaatimuksen. Hankintaoikaisun tai oikaisuvaatimuksen voi tehdä tarjouskilpailuun osallistunut tarjoaja tai osallistumishakemuksen tehnyt ehdokas eli se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen). Kuntalain mukaisen oikaisuvaatimuksen voi lisäksi tehdä kunnan jäsen.

Oikaisuviranomainen

Julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain mukaista hankintaoikaisua haetaan Muutoksenhakuviranomainen-kohdassa mainitulta hankintapäätöksen tehneeltä viranomaiselta ja kuntalain mukaista oikaisua haetaan päätösotteen Muutoksenhakuviranomainen-kohdassa mainitulta toimielimeltä.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki/Kirjaamo
Frenckellinaukio 2 B
PL 487
33101 Tampere

Hankintaoikaisun tai oikaisuvaatimuksen voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla: kirjaamo@tampere.fi. Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn hankintaoikaisun tai oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Määräaika

Hankintaoikaisu ja oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
 
Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimukset perusteineen. Vaatimukseen on merkittävä oikaisua vaativan ja kirjelmän laatijan nimi sekä tarvittavat yhteystiedot asian hoitamiseksi. Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 16 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.