Kaupunginhallitus, kokous 29.1.2024

Lataa  Kuuntele 

§ 29 Tampereen energialinjausten valmistelutilanne ja Tampereen Energia Oy:n toimenpiteet hiilineutraalisuustavoitteen saavuttamisessa 

TRE:520/00.01.02/2024

Valmistelija

  • Nurminen Mikko, Johtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Ympäristö- ja kehitysjohtaja Kari Kankaala, puh. 050 351 3020, etunimi.sukunimi@tampere.fi ja johtaja Jukka Joronen, puh. 040 801 6187, etunimi.sukunimi@tampereenenergia.fi

Lisätietoja päätöksestä

Lakiasiainjohtaja Laura Klami, puh. 040 543 2285, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Tampereen kaupungin hiilineutraalisuustavoitteen saavuttamisessa konserniyhtiö Tampereen Energia Oy:n rooli on ratkaiseva. Yhtiö on tehnyt ja on tekemässä investointeja, jotka vievät kaukolämmön tuotannon hiilineutraaliksi.

Kaupunginhallitukselle esitellään kaupungin omistaman keskitetyn lämmitysjärjestelmän nykytilanne ja kehitystiekartan päästöt, tuotantomuodot sekä edellytykset hiilinegatiivisen lämmitysjärjestelmän rakentamiseen. Tampereen Energia Oy esittelee energiaomaisuuden näkökulmasta huomioita kaupungin energiastrategian valmisteluun. 

Tampereen kaupungin hiilineutraalisuustiekartan tilanne käydään keskeisiltä osin läpi Hiilineutraaleja tekoja -kehitysohjelman raportoinnin yhteydessä kaupunginhallituksen kehittämiskokouksessa kuluvan kevään aikana.

Ympäristö- ja kehitysjohtaja Kari Kankaala ja Tampereen Energia Oy:n energiamarkkinoiden johtaja Jukka Joronen selostavat asiaa kokouksessa.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Yli-Rajala Juha, Konsernijohtaja

Tampereen energialinjausten valmistelutilanne ja Tampereen Energia Oy:n toimenpiteet hiilineutraalisuustavoitteen saavuttamisessa merkitään tiedoksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Kaupunginhallitus myönsi läsnäolo- ja puheoikeuden Tampereen Energia Oy:n toimitusjohtaja Jussi Laitiselle ja energiamarkkinoiden johtaja Jukka Joroselle sekä johtaja Mikko Nurmiselle, johtaja Teppo Rantaselle, ympäristö- ja kehitysjohtaja Kari Kankaalalle ja yhteysjohtaja Maggie Keskiselle. He olivat asiantuntijoina läsnä kokouksessa asian käsittelyn aikana ja poistuivat ennen päätöksentekoa.

Tiedoksi

Mikko Nurminen, Kari Kankaala, Jukka Joronen/Tampereen Energia Oy

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai valitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
-varhaiskasvatuslain 57 §:n mukaista huomautusta tai huomion kiinnittämistä (Varhaiskasvatuslaki 63 § 2 mom.)