Tarkastuslautakunta, kokous 20.3.2024

§ 34 Kaupunginreviisorin viran täyttäminen tarkastuslautakunnassa 

TRE:1310/01.02.01/2024

Valmistelijan yhteystiedot

Kaupunginreviisori Erja Viitala puh. 050 552 6290, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kaupunginreviisori Erja Viitala puh. 050 552 6290, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Tarkastuslautakunnan tehtävistä määrätään kuntalaissa ja kaupungin hallintosäännössä. Tarkastuslautakunnan keskeisin tehtävä on arvioida, ovatko valtuuston asettamat toiminnan ja talouden tavoitteet kunnassa ja kuntakonsernissa toteutuneet ja onko toiminta järjestetty tuloksellisella ja tarkoituksenmukaisella tavalla. Tarkastuslautakunnan alaisena on tarkastustoimi, jota johtaa kaupunginreviisori.

Tarkastuslautakunta päättää kaupunginreviisorin palkkauksesta sekä muista kaupunginreviisoria koskevista palvelussuhdeasioista kaupunginhallituksen määräämissä rajoissa, minkä toimivallan lautakunta voi siirtää puheenjohtajalleen.

Kaupunginreviisori Erja Viitala on ilmoittanut jäävänsä eläkkeelle virastaan 1.11.2024.

Voimassa olevat kaupunginreviisorin kelpoisuusvaatimukset ovat soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja kokemus julkishallinnon tuloksellisuuden arvioinnista. Eduksi katsotaan perehtyneisyys kunnallishallintoon ja -talouteen ja julkishallinnon tilintarkastukseen, johtamiskokemus ja hyvät viestintä- ja vuorovaikutustaidot.

Virka on tarkoituksenmukaista laittaa hakuun heti päätöksen jälkeen, jotta valinta saadaan valtuuston päätettäväksi ennen kesälomia.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Viitala Erja, Kaupunginreviisori

Valittavan kaupunginreviisorin kiinteä palkka on 7 700 euroa/kk ja matkapuhelinetu.

Kaupunginreviisorin virka julistetaan haettavaksi.

Tarkastuslautakunta asettaa keskuudestaan rekrytointityöryhmän ja valitsee siihen jäsenet.

Päätös

Rekrytointityöryhmään valittiin puheenjohtaja Ilkka Porttikivi ja jäsenet Markku Lahtinen, Saila Joutsio ja Airi Karjalainen.

Päätösehdotus hyväksyttiin.