Alueellinen jätehuoltolautakunta, kokous 7.2.2024

Lataa  Kuuntele 

§ 6 Vuoden 2023 jätehuollon kehittämispalaverit yhteistoiminta-alueella 

TRE:499/00.01.02/2024

Valmistelija

  • Toppila Anu, Jätehuoltopäällikkö

Valmistelijan yhteystiedot

Jätehuoltopäällikkö Anu Toppila, puh. 040 806 3362, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Jonna Koivumäki, puh. 040 124 1626, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Jätehuoltolautakunnan yhtenä toiminnallisena tavoitteena on käydä jätehuollon palveluita ja alueellista yhteistyötä koskevat kuntatapaamiset vuosittain jätehuollon yhteistoiminta-alueen kuntien kesken. Vuoden 2023 kuntatapaamiset järjestettiin pääosin alueellisina tapaamisina siten, että tapaamisissa oli mukana kahden kunnan edustajat. Poikkeuksena tästä olivat Pälkäneen, Virtain ja Tampereen tapaamiset, missä oli mukana ainoastaan kyseisten kuntien edustajat.

Jokaisessa tilaisuudessa oli jätehuoltoviranomaisen ja Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n edustajia sekä kuntien edustajia. Kunnat määrittelivät itse osallistujansa tapaamisiin. Mukana oli esimerkiksi kunnanjohtoa, teknisen toimen ja ympäristönsuojelun sekä kaavoituksen ja tilapalveluiden edustajia. Tapaamisiin osallistui yhteensä 65 kuntien edustajaa. Lisäksi tapaamisissa oli 14 eri edustajaa Pirkanmaan Jätehuolto Oy:stä sekä 4 edustajaa jätehuoltoviranomaisesta.

Tilaisuuksissa esiteltiin muun muassa jätetaksoihin suunniteltuja muutoksia, jätehuoltomääräysten toimeenpanon tilannetta sekä sekajätteen kiinteistökohtaisten keräysalueiden laajennustyötä. Lisäksi tilaisuuksissa esiteltiin infrarakentamisen tuomia haasteita jätehuollon päivittäiselle toiminnalle sekä kerrottiin jätehuollon ilmastovaikutuksista ja roolista kiertotaloudessa. Jokaiseen tapaamiseen varattiin myös aikaa kuntien näkemysten ja palautteen kuulemiseen jätehuoltoa koskien.

Liitteessä on esitetty yhteenveto kehittämispalavereissa esille nousseista asioista. Kaikista tapaamisista on laadittu muistiot. Tapaamisissa saatuja palautteita ja kehitysehdotuksia käytetään alueen jätehuollon suunnittelussa ja kehittämisessä.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Toppila Anu, Jätehuoltopäällikkö

Yhteenveto merkitään tiedoksi.

Päätös

Merkittiin tiedoksi.

Tiedoksi

Toimialueen kunnat, Pirkanmaan Jätehuolto Oy

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai valitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
-varhaiskasvatuslain 57 §:n mukaista huomautusta tai huomion kiinnittämistä (Varhaiskasvatuslaki 63 § 2 mom.)