Kaupunginhallitus, kokous 11.3.2024

Lataa  Kuuntele 

§ 112 Tampereen kaupungin liittyminen Museopedagoginen yhdistys Pedaali ry:n jäseneksi 

TRE:617/00.03.01/2024

Valmistelija

  • Savisaari Lauri, Johtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Museonjohtaja Selma Green, puh. 040 689 3800, museonjohtaja Anna Hjorth-Röntynen, puh. 040 185 4132 ja museonjohtaja Anna Lyyra-Seppänen, puh. 041 730 2909, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Lakiasiainjohtaja Laura Klami, puh. 040 543 2285, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Museopedagoginen yhdistys Pedaali ry:n tavoitteena on edistää museopedagogista toimintaa, vahvistaa museoiden yleisötyötä tekevien ammatillista identiteettiä ja arvostusta sekä tukea jäsentensä ammatillista kehittymistä. Yhdistys toimii alan keskustelufoorumina ja tarjoaa jäsenistölleen koulutusta ja verkostoja. Museopedagoginen yhdistys Pedaali ry:n yhteisöjäsenyys lisäisi Tampereen kaupungin museopalveluiden yleisötyöntekijöiden ammatillisia verkostoja ja tarjoaisi ajankohtaisia koulutusmahdollisuuksia. 

Pedaali ry:llä on sekä yksilö- että yhteisöjäseniä. Yhteisöjäsenyydelle on kolme eri jäsenmaksuluokkaa, jotka määrittävät, kuinka monta edustajaa yhteisö voi nimetä. Nimetyillä edustajilla on samat oikeudet osallistua jäsentapahtumiin kuin henkilöjäsenillä ja heillä on myös äänioikeus yhdistyksen kokouksissa. Yhdistyksen sääntöjen mukaan varsinaiset jäsenet ja yhteisöjäsenet hyväksyy hakemuksesta yhdistyksen hallitus. Yhteisöjäsenyydellä korvataan yksilöjäsenyyksien kustannuksia ja vahvistetaan Tampereen kaupungin omien museoiden – Historialliset museot, Tampereen taidemuseo (mukaanlukien Muumimuseo) ja Sara Hildénin taidemuseo – mahdollisuuksia verkostoitua museopedagogiikan alalla.

Yhteisöjäsenyysluokat ovat: 
Pieni (korkeintaan 5 edustajaa), 100 euroa/vuosi
Keskisuuri (korkeintaan 10 edustajaa), 200 euroa/vuosi
Iso (korkeintaan 15 edustajaa), 300 euroa/vuosi

Kullakin museolla on yksi tai useampia yhteyshenkilöitä, jotka huolehtivat siitä, että yhdistyksen yhteisöjäsenyyden tarkoitus toteutuu. Jäsenyyden ensisijaisiksi yhteyshenkilöiksi ehdotetaan museoiden näyttelypäälliköitä siten, että yhteyshenkilönä on aina kulloinkin kyseistä vakanssia hoitava henkilö.

Hallintosäännön (1.3.2024) 15 § kohdan 34 mukaan kaupunginhallitus päättää yhdistyksiin liittymisestä ja eroamisesta.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Yli-Rajala Juha, Konsernijohtaja

Tampereen kaupunki hakee Museopedagoginen yhdistys Pedaali ry:n yhteisöjäsenyyttä (jäsenyysluokka Iso).

Vuosittainen 300 euron jäsenmaksu maksetaan sivistyspalvelujen palvelualueen kulttuurin palveluryhmästä kustannuspaikoilta 137240 (à 100 euroa, Tampereen taidemuseo), 137282 (à 100 euroa, Sara Hildénin taidemuseo) ja 137202 (à 100 euroa, Tampereen historialliset museot).

Jäsenyyden yhteyshenkilöt ovat näyttelypäällikkö Virpi Nikkari (Tampereen taidemuseo), näyttelypäällikkö Sarianne Soikkonen (Sara Hildénin taidemuseo) ja näyttelypäällikkö Maj Meriluoto (Tampereen historialliset museot). Yhteyshenkilönä on aina kulloinkin kyseisen museon näyttelypäällikön vakanssia hoitava henkilö.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Viliina Julkunen, Selma Green, Anna Hjorth-Röntynen, Anna Lyyra-Seppänen, Sarianne Soikkonen, Maj Meriluoto, Virpi Nikkari, Markku Nuutila, Krista-Helena Riikonen, Niina Salmenkangas, Riikka Kolkkala, Pirjo-Liisa Länkinen, Jaana Leppäkorpi

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Frenckellinaukio 2 B, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 16 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.