§ 5 AI4Citizens yleishallinnon ja koordinoinnin hankinta

Lataa  Kuuntele 

TRE:1701/02.07.01/2024

Päätöspäivämäärä

27.3.2024

Päätöksen tekijä

Johtaja, kilpailukyky ja innovaatiot

Valmistelijan yhteystiedot

Suunnittelija Niko Juppi, p. 040 508 7482, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Kirsi Nyman, p. 040 355 9107, kirsi.s.nyman@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Hankinnan taustalla on Tampereen kaupungin AI4Citizens: Supporting ethical and effective AI governance in European cities and regions -projekti, jolle on myönnetty rahoitus EU:n Interreg Europe -ohjelmasta. AI4Citizens -projektissa tunnistetaan haasteita, joita tekoälyn käyttö julkisella sektorilla tuo. Haasteisiin pyritään vastaamaan projektissa tehtävällä kansainvälisellä yhteistyöllä. Tampereen kaupungin tavoitteena on projektin kautta varmistaa yhteensopivuus AI Act lainsäädäntöön ja eurooppalaiseen kehityskokonaisuuteen ja kehittää Tampereen kaupungin omaa tekoälyn hallintamalliaan. Projekti käynnistyy 1.4.2024 ja kestää 30.6.2028 saakka. 

Tampereen kaupunki on projektin lead partner, joka toimii päähallinnoijana ja vastaa projektin ja sen talouden hallinnoinnista sekä viestinnästä. Projektin toteutus vaatii hallinnointiin ja viestintään apua kaupungin ulkopuoliselta toteuttajalta, minkä takia kaupunki hankkii työn sidosyksikköhankintana Suomen Itämeri-instituutilta. 

Tampereen kaupungin konsernihallinnon toimintasäännön (konsernijohtaja 27.2.2024 §46) liitteen 1 mukaan kilpailukyky ja innovaatio -ryhmän johtaja vastaa ja päättää tavaroiden ja palvelujen hankinnoista, kun kyseessä on projekti. 

 

Päätös

Tehdään sopimus Suomen Itämeri-instituutin kanssa AI4Citizens -projektin yleishallinnon ja koordinoinnin osalta. Sopimus tulee voimaan päivänä, jona osapuolet ovat sen allekirjoittaneet, ja sitä noudatetaan takautuvasti AI4Citizens -projektin contracting period -vaiheen 12.12.2023 alusta alkaen. Sopimus on voimassa siihen saakkan, kunnes seuraavat tehtävät on saatettu loppuun: palveluntuottaja on toimittanut rahoittajan mahdollisesti pyytämät loppuraportin täydennykset, rahoittaja on hyväksynyt loppuraportin ja projektia koskeva mahdollinen rahoittajan toteuttama tarkastus on saatettu loppuun. Sopimuspohja on liitteenä.

Allekirjoitus

Johtaja Teppo Rantanen

Organisaatiotieto

Tampere

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Frenckellinaukio 2 B, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 16 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.