§ 62 Alueiden komitean ECON-valiokunnan kokouksen järjestäminen Tampereella 24-25.10.2024

Lataa  Kuuntele 

TRE:2224/04.04.00/2024

Päätöspäivämäärä

6.5.2024

Päätöksen tekijä

Pormestari

Valmistelijan yhteystiedot

Kansainvälisten asioiden asiantuntija Minna Merikoski, puh. 040 841 6917, etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Lisätietoja päätöksestä

Pormestarin sihteeri Anne Valtakari,​ puh. 050 484 0040,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Alueiden Komitea (AK) koostuu Euroopan Unionin jäsenvaltioiden alue- ja paikallisviranomaisista ja on merkittävä edustajiensa edunvalvoja EU:ssa. Alueiden komitean kuudella valiokunnalla on keskeinen rooli komitean edunvalvontatyössä, koska ne vastaavat lausuntojen valmistelusta. Talousvaliokunta ECON on talouspolitiikan kysymyksiä koordinoiva elin, jossa Tamperetta edustaa valtuutettu Mikko Aaltonen. 

Valiokunnat pitävät vuosittain kokouksia myös edustamillaan alueilla ympäri Eurooppaa. Tapahtuma on kaksipäiväinen koostuen valiokunnan virallisesta kokouksesta sekä toisena päivänä pidettävästä konferenssista, jonka teema määrittyy isäntäkaupungin painotusten pohjalta. Konferenssiosuuteen on mahdollista kutsua laajemmin alueen sidosryhmiä ja päättäjiä. Tampereen kaupunki on syksyllä 2023 vastannut ECON-valiokunnan sihteeristön pyyntöön esittää ehdotuksia vuoden 2024 kokouspaikoista. Tampereen esitys isännöidä v. 2024 kokousta ja sen yhteydessä järjestettävää yhden päivän konferenssia sai valiokunnalta myöntävän päätöksen.  

Kokouksen ajankohdaksi on yhdessä sovittu 24.-25.10.2024. Valiokunnan jäsenet, valiokunnan sihteeristö ja muut virkamiehet sekä paikalliset osallistujat yhteenlaskien osallistujamääräksi on arvioitu 150 henkilöä. 

Tapahtuman kokonaiskustannukset ovat noin 70.000 euroa. Kustannukset koostuvat pääosiltaan kuljetus-, tila- ja ateriakustannuksista sekä tulkkauksesta, jolle on asetetut tarkat tekniset reunaehdot. Alueiden komitea kattaa osan kuluista,​ mutta näitä kustannuksia ei ole sisällytetty kaupungin tapahtumabudjettiin. 

Alueiden komitea edellyttää Tampereen kaupungilta sitoumuskirjeen allekirjoittamista,​ jolla kaupunki sitoutuu järjestelyjen reunaehtoihin,​ teknisiin vaatimuksiin ja kustannuksiin sekä hyväksyy esitetyn työnjaon kaupungin ja valiokunnan välillä. Kirje on tämän päätöksen liitteenä.

Tapahtuman koordinaatiosta ja resurssoinnista vastaa Kilpailukyky ja innovaatiot -ryhmän suhdetoiminta ja markkinointiyksikkö.

Hallintosäännön 34 § mukaan pormestari johtaa kaupungin edunvalvontaa,​ suhdetoimintaa,​ kansainvälisiä asioita ja edustamista sekä vastaa yhteydenpidosta eri sidosryhmiin sekä päättää kohdan yksi mukaan muista kuin kaupunginhallituksen toimivaltaan kuuluvista strategisesti merkittävistä sopimuksista.

Päätös

Tampereen kaupunki järjestää vuoden 2024 Alueiden komitean ECON -valiokunnan kokouksen 24.-​25.10.2024.

Kaupunki allekirjoittaa asiasta kaupungin ja Alueiden komitean välisen sitoumuskirjeen. Allekirjoittajana toimii valiokunnan jäsen Mikko Aaltonen. 

Sitoumuksen vastuuhenkilönä Tampereen kaupungilla toimii vt. kilpailukykyjohtaja Iina Ojala. Tapahtuman kustannuksista ja operatiivisesta toteutuksesta vastaa kaupunkiorganisaation osalta Kilpailukyky- ja innovaatiot -ryhmässä toimiva suhdetoiminta- ja markkinointiyksikkö. Kustannukset osoitetaan kustannuspaikoille 113226 (kansainväliset suhteet) sekä 113727 (raatihuone).

Allekirjoitus

Pormestari Kalervo Kummola

Organisaatiotieto

Tampere

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Frenckellinaukio 2 B, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 16 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.