Vammaisneuvosto, kokous 17.11.2020

Pöytäkirja on tarkastamaton

§ 52 KUOHKE-matkojen tilauskanavan testiryhmän muodostaminen 

TRE:21/00.01.03/2020

Valmistelija

  • Kiema-Majanen Eveliina, Yhdenvertaisuuskoordinaattori

Valmistelijan yhteystiedot

Eveliina Kiema-Majanen, yhdenvertaisuuskoordinaattori, puh. 040 801 6188, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Eveliina Kiema-Majanen, yhdenvertaisuuskoordinaattori, puh. 040 801 6188, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Tuomi Logistiikka on aloittanut järjestelmäprojektin, jonka tarkoituksena on korvata nykyinen pitkään käytössä ollut KUOHKE-matkojen tilausjärjestelmä.

Yhtenä nyt aloitetun projektin tavoitteista on luoda yksi uusi tilauskanava kuljetuspalvelumatkojen tilaamiseksi. Henkilöliikenneinsinööri Outi Grundström tulee keskustelemaan asiasta vammaisneuvostossa erityisesti käytettävyyteen ja esteettömyyteen liittyen.

Tällä hetkellä Tuomen kuljetustenohjauskeskuksen (KUOHKE) kautta voi tilata VPL/SHL-matkoja (ja erilaisia ryhmä- ja muita matkoja) puhelimitse, tekstiviestillä ja sähköpostilla. Olemassa olevat tavat tilata KUOHKE-matkoja säilyvät, mutta niiden rinnalle tuomme mahdollisuuden tilata matkoja joko puhelimeen tai tabletille asennettavalla sovelluksella tai tietokoneen selaimella käytettävällä sovelluksella. Mahdollisuutta molempiin on myös mietitty.

Tuomi Logistiikka haluaa muodostaa testiryhmän erilaisista mahdollisista mobiilisovelluksen käyttäjistä. Testiryhmää haastatellaan, ja he pääsevät myöhemmin myös testaamaan ja kommentoimaan sovelluksen käytettävyyttä. Ryhmään toivotaan mukaan 5-10 henkilöä. Koronatilanteen takia haastattelut ja yhteydenotot ainakin alkuvaiheessa tehdään etänä joko puhelimitse tai Teams/Skype sovelluksen kautta. 

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Kiema-Majanen Eveliina, Yhdenvertaisuuskoordinaattori

Keskustelu merkitään tiedoksi.

Päätös

Keskustelu merkittiin tiedoksi.

Kokouskäsittely

Sovittiin testausryhmän rekrytointiin liittyvistä asioista.