Vammaisneuvosto, kokous 19.11.2019

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 72 Kulttuuripääkaupunkihakuhankkeen esittely 

TRE:131/00.01.03/2019

Valmistelija

  • Kiema-Majanen Eveliina, Yhdenvertaisuuskoordinaattori

Valmistelijan yhteystiedot

yhdenvertaisuuskoordinaattori Eveliina Kiema-Majanen, puh. 0408016188, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

yhdenvertaisuuskoordinaattori Eveliina Kiema-Majanen, puh. 0408016188, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Tampere ja Pirkanmaa hakevat yhdessä kulttuuripääkaupungiksi vuodelle 2026. Tampereen ja pääkuntakumppanin Mänttä-Vilppulan lisäksi haussa on mukana 16 pirkanmaalaista kuntaa: Hämeenkyrö, Ikaalinen, Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat ja Ylöjärvi.

Suomalaisen Euroopan kulttuuripääkaupungin 2026 valitsee EU:n nimeämä eurooppalainen paneeli ja valinnan vahvistaa opetus- ja kulttuuriministeriö vuonna 2021. Yhteinen hakemuksemme esitetään asiantuntijaraadille toukokuussa 2020. Mikäli pääsemme jatkoon, 2. vaiheen parannettu hakemus esitetään paneelille alkuvuodesta 2021, jonka jälkeen tehdään lopullinen päätös. Samana vuonna Slovakiasta tulee toinen kulttuuripääkaupunki. Suomesta kulttuuripääkaupunkeina ovat aiemmin olleet Helsinki vuonna 2000 ja Turku vuonna 2011.

Hankkeen kantavana teemana on yhdenvertaisuus. Hanke on edennyt vaiheeseen, jossa halutaan osallistaa asukkaita laaja-alaisesti. Hankkeen edustaja vierailee nyt vammaisneuvostossa kertomassa kulttuuripääkaupunkihankkeesta ja keskustelemassa mm. siitä, millaisia esteitä neuvoston jäsenet kokevat kulttuurin tekemiselle ja sen kokemiselle, ja mitä mahdollisia toiveita heillä olisi kulttuuripääkaupunkivuodelle, mikäli teillä vain on sellaiselle kiinnostusta.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Kiema-Majanen Eveliina, Yhdenvertaisuuskoordinaattori

Käyty keskustelu merkitään tiedoksi.

Päätös

Keskustelu merkittiin tiedoksi.

Aihe esitellään myöhemmin esteettömyystyöryhmälle.

Kokouskäsittely

Projektikoordinaattori Salla Ponkala oli läsnä asian käsittelyn ajan.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhalti-jayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)