Vanhusneuvosto, kokous 17.2.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 8 Vanhusneuvoston vuosisuunnitelma v. 2021 

TRE:1155/02.02.01/2021

Valmistelija

  • Nurmio Kirsi, Suunnittelija

Perustelut

Koronatilanteen takia v. 2021 on vanhusneuvostollekin epävarma vuosi. Ainakin kevään aikana toiminnan täytyy vielä olla samalla tavalla sisäänpäinkääntynyttä kuin v. 2020 - sillä poikkeuksella, että vanhusneuvosto järjestää keväällä kokouksensa kuukausittain, hybridinmallilla. Osa jäsenistä voi olla paikalla virastotalolla ja osa osallistuu Teamsin kautta. Kokouksiin on jo ilmoittautunut monta halukasta alustamaan, mm. kaupungin strategiatyö on käynnistynyt ja siihen toivotaan vanhusneuvostolta panosta.

Vuoden 2020 kaikki suunnitellut yleisötilaisuudet jäivät pitämättä. Tavoitteena on, että syystalvella 2021 saataisiin järjestettyäfyysisenä eläkeläisvaltuuston kokous (talousarvioteemalla) ja Kuule ja kerro -yleisötilaisuus ikäihmisten palveluiden laatu -teemalla. Suurseminaari pidetään vasta v. 2022, kun koronatilanne on toivottavasti kokonaan ohi.

 

Päätösehdotus oli

Vanhusneuvosto hyväksyy väljän suunnitelman vuodeksi 2021. Suunnitelma elää koronatilanteen mukaan.

Päätös

Suunnitelma hyvälksyttiin muilta osin päätösehdotuksen mukaisesti paitsi:

- päätettiin että maaliskuun kokouksessa vanhusasiamies Riikka Piironen ja valvontakoordinaattori Heidi Setälä esittelevät raporttinsa.

- päätettiin että joko kesä- tai elokuussa (koronatilanteen mukaan) järjestetään uudelle ja vanhalle vanhusneuvostolle yhteistilaisuus Vaskikodissa.