§ 44 Ranta-Tampellan kanavan laiturin ja siihen liittyvän rantamuurin rakennusrakan hankinta

TRE:4047/02.07.01/2019

Päätöspäivämäärä

19.6.2019

Päätöksen tekijä

Hankejohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Talous-​​ ja hankintavastaava Pekka Ranta,​​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Talous- ja hankintavastaava Pekka Ranta, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Ranta-Tampellan kanavan laiturin ja siihen liittyvän rantamuurin rakennusrakkaan on soveltuva optio kahdelta urakoitsijalta. Graniittirakennus Kallio Oy:n tilaajan optio perustuu Ranta-Tampellan kanava ja sillat, vaihe 1 -rakennusurakan kilpailutukseen. Kreate Oy:n tilaajan optio perustuu Ranta-Tampellansilta, Warkaanlahdensilta ja Myllysaarensilta sekä Paasikivenkadun tukimuuri rakennusurakan kilpailutukseen. Viiden tähden keskusta kehitysohjelma pyysi tarjouksia kahdelta edellä maitulta optiourakkana. Kraniittirakennus Kallio Oy ei jättänyt tarjousta ja koska option ehdoissa on ilmoitettu, että option käytöstä sovitaan urakoitsijan kanssa, on tarjoamatta jättäminen hyväksyttävissä.

Kreate Oy tarjoutui  5.6.2019 antamallaan hinnoitellulla yksikköhintaluettelolla optiourakkaan 322 000,00 euron (alv 0%) urakkahinnalla. Kreate Oy:n (0168716-​6) tilaajavastuuraportti tarkastettiin 5.6.2019 ja on kunnossa. Tarjous on hyväksyttävissä. Hankinnan valmistelijoina toimivat rakennuttajainsinööri Raija Tevaniemi ja talous- ja hankintavastaava Pekka Ranta.

Päätös

Ranta-Tampellan kanavan laiturin ja siihen liittyvän rantamuurin rakennusrakka tilataan Kreate Oy:ltä 322 000,00 euron arvonlisäverottomalla urakkahinnalla. Urakka maksetaan Viiden tähden keskusta -kehitysohjelman määrärahoista projektilta I1115_1414220. Tämä hankintapäätös on Tampereen kaupunkia sitova vasta kun urakkasopimus on allekirjoitettu. Valtuutan rakennuttajainsinööri Raija Tevaniemen allekirjoittamaan urakkasopimuksen. Laskutuksessa on käytettävä ostotilausnumeroa, joka annetaan urakkasopimuksen yhteydessä.

Allekirjoitus

Hankejohtaja Tero Tenhunen

Organisaatiotieto

Tampere