Päätöksen perustelut
Tampereen seudun ammattiopisto (Tredu) pyysi tarjouksia tuotannon esimiestyön erikoisammattitutkinto -koulutuksesta tarjouspyynnössä eritellyn mukaisesti. Kyseessä on Tredun järjestämä oppisopimuskoulutus.
Hankinnan ennakoitu arvo alitti julkisista hankinnoista säädetyn lain 25 §:n, hankintalain liitteen E mukaisten palvelujen kansallisen kynnysarvon, jolloin hankintalakia ei sovelleta kyseessä olevaan hankintaan. Hankinta kilpailutettiin Tampereen kaupungin hankintaohjeen mukaisesti pienhankintana. Hankintamenettelynä oli rajoitettu menettely pienhankinnoissa.
Tarjouspyyntö lähetettiin 15.12.2022 sähköpostitse neljälle (4) potentiaaliselle tarjoajayritykselle: Keuda Koulutuspalvelut Oy, Rastor-instituutti Ry, Savon Koulutuskuntayhtymä ja Sedu Education Oy. Määräaikaan 12.1.2023 klo 16 mennessä tarjouksen jätti Rastor-instituutti Ry (Y-tunnus 0201689-0).
Tarjoaja täytti tarjouspyynnössä tarjoajan soveltuvuudelle asetetut vaatimukset. Tarjous oli tarjouspyynnön mukainen ja vastasi hankinnan kohteelle asetettuja vaatimuksia.
Tuotannon esimiestyön erikoisammattitutkinto -koulutuksen kohderyhmänä ovat Tampereen seudun ammattiopiston opiskelijat. Erikoisammattitutkinto muodostuu yhdestä pakollisesta tutkinnon osasta (Tuotantoalojen esimiehenä toimiminen 80 osp) ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta (mainittu tarjouspyynnössä), jotka tarkentuvat opiskelijoiden henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti.
Koulutukseen osallistujien määrä on sitoumuksetta n. 20-60 henkilöä. Koulutuksen kesto on enintään 18 kk, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan.
Tarjouspyynnössä ilmoitettu sopimuskauden tavoitteellinen alkamisajankohta on helmikuu 2023. Sopimuskausi alkaa 15.2.2023 ja päättyy 31.12.2024. Koulutus koskee kyseisellä aikavälillä opiskelun aloittavia opiskelijoita. Kyseisen kahden vuoden aikana on neljä aloitusajankohtaa (keväisin ja syksyisin). Tarkempi aikataulu määritellään valitun palveluntuottajan kanssa myöhemmin. Toteuttamispaikka on Tampereen keskustan alue.
Tarjouspyynnössä ilmoitettu valintaperuste oli kokonaistaloudellisesti hinta-laatusuhteeltaan paras tarjous seuraavilla vertailuperusteilla ja painoarvoilla:
- Hinta, painoarvo 40 %. (Hinnan osalta arvioinnissa otetaan huomioon opiskelijakohtainen valmistavan koulutuksen kokonaishinta ilman arvonlisävero-osuutta (alv 0%). Kun kyseessä on tarjouspyyntö, jossa on mahdollista jättää tarjous esim. kestoltaan erimittaisena, voidaan vertailussa käyttää opiskelijakohtaisen kokonaishinnan sijaan myös opiskelijapäivän hintaa. Hintatarjoukset pisteytetään sen mukaan, miten kaukana ne ovat tarjousten hintakeskiarvosta.)
- Koulutuksen sisältö ja toteutustapa tutkinnon osittain (lähi-, etä- ja verkko-opetuspäivien lukumäärä ja keskeinen sisältö sekä opiskelijan ohjauksen menetelmät ja koulutuksen toteutumisen seuranta valmistavan koulutuksen osalta, painoarvo 30 %.
- Vastuukouluttajan osaaminen/kokemus tuotannon esimiestyön koulutuksesta, tilojen ja laitteiden soveltuminen opetukseen ja mahdollisten asiantuntijoiden käyttö koulutuksen toteutuksessa, painoarvo 30 %.
Rastor-instituutti Ry:n tarjous tarkastettiin vertailuperusteiden osalta ja todettiin hinnaltaan ja laadultaan hyväksyttäväksi. Tarjouksessa ilmoitettu opiskelijakohtainen kokonaishinta on 2 500 euroa (alv 0%). Tarjous esitetään hyväksyttäväksi.
Hankinnan arvioitu kokonaishinta on noin 50 000 – 150 000 euroa (alv 0%).
Hankinnan kustannukset kohdennetaan kustannuspaikalle 134848.
Hankinta-asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi päätöksenteon jälkeen. Tarjoukset ja muut hankintaa koskevat asiakirjat (liikesalaisuuksia lukuun ottamatta) tulevat julkisiksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen. Yleisesti julkisiksi tarjousasiakirjat tulevat, kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään Tampereen kaupungin sähköisessä arkistossa.
Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman.
Johtajan, ammatillinen koulutus päätösvalta asiassa perustuu palvelualueen johtajan päätökseen 9.12.2022 § 139. Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntö. (Toimintasäännön liite: Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan toimivallan siirtäminen 1.1.2023 alkaen.)