§ 61 Elinvoima- ja osaamislautakunnan työllisyysjaoston esittelijän määrääminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:3376/00.02.01/2024

Päätöspäivämäärä

19.6.2024

Päätöksen tekijä

Johtaja, elinvoiman palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Johtaja Pekka Salmi, puh. +358505658898, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Kirsi Nyman, puh. 040 355 9107, kirsi.s.nyman@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Julkisten työvoimapalveluiden järjestämisvastuu siirretään valtion työ-​ ja elinkeinotoimistoilta kunnille ja kuntien muodostamille yhteistoiminta-​ alueille 1.1.2025. Tampereen seudun työllisyysalueeseen kuuluu Tampereen lisäksi 15 kuntaa. Elinvoima- ja osaamislautakunnan alainen työllisyysjaosto vastaa työvoimapalvelujen järjestämisestä työllisyysalueella. Työllisyysjaosto toimii viranomaisena asioissa, jotka koskevat työvoimapalveluiden järjestämisestä annetun lain (380/2023) mukaisia työvoimapalveluiden järjestämistehtäviä sekä muussa lainsäädännössä työvoimaviranomaiselle säädettyjä tehtäviä ja tiettyjen kotoutumisen edistämisestä annetun lain (681/2023) mukaisista kunnille annettujen tehtävien hoitamisesta yhteistoimintasopimuksen mukaisesti. Työllisyysjaoston ensimmäinen kokous pidetään 12. elokuuta.

Työllisyysjohtaja Regina Saari on toiminut Tampereen kaupungin työllisyysjohdon tehtävissä vuodesta 2017 alkaen. Tänä aikana hän johti Tampereen työllisyys- ja kasvupalveluryhmän lisäksi 10 kunnan yhteistä työvoima- ja yrityspalvelujen alueellista kuntakokeilua vuosina 2017 – 2018 . Tällä hetkellä hän johtaa sekä kokonaiskoordinoi Pirkanmaan laajuista (pl.Kuhmoinen) työllisyyden edistämisen kuntakokeilua, joka käynnistyi 2021 ja jatkuu vuoden 2024 loppuun. Molemmissa kokeiluissa kunnille on siirretty toimivaltaa TE-toimiston tehtäviin. Kuntakokeilujen pohjalta on luotu toimintamalli, jonka pohjalta käynnistyvän Tampereen seudun työllisyysalueen TE-palvelustrategia ja järjestämissuunnitelma on laadittu sekä työllisyysalueen valmistelua tehty. Työllisyysjohtaja Saari on aiemmin toiminut mm. Pirkanmaan TE-toimiston johtajana, Pirkanmaan TE-toimiston työnvälitys- ja yrityspalvelujen palvelujohtajana, Pirkanmaan ELY-keskuksen palveluversoston päällikkönä ja Sastamalan työ- ja elinkeinotoimiston johtajana. Työllisyysalueen tehtäviin kuuluvat vain lakisääteiset työllisyys- ja elinkeinopalvelujen tehtävät. Työllisyysjohtaja tuntee toimialueen niin kuntien, kuin valtionkin tehtäväkentän osalta ja on johtanut TE-uudistusta Tampereen seudulla.

Suomeen on syntymässä 45 työllisyysaluetta. Suurimpien kaupunkien sekä niiden ympärille syntyvien työllisyysalueiden osalta esittelijöinä siirtyviä TE-palveluja järjestäville toimielimille tulee selvityksen mukaan toimimaan pääasiassa työllisyysjohto esim. Helsingin kaupunki, Vantaan kaupunki, Turun työllisyysalue 23 kuntaa, Oulun seudun työllisyysalue 11 kuntaa, Kuopion työllisyysalue 11 kuntaa ja Jyväskylän ja Muuramen työllisyysalue 2 kuntaa. Espoo-Kauniainen alueella asia on valmistelussa.

Elinvoiman palvelualueen johtaja siirtää toimivaltaansa kuuluvan työllisyysjaoston esittelijän tehtävän työllisyysjohtajalle.

Tampereen kaupungin hallintosäännön 134§ mukaisesti palvelualueen johtaja toimii lautakunnan jaoston esittelijänä tai hänen määräämänsä viranhaltija. Mikäli kyseessä on hänen määräämänsä, tulee asiasta tehdä viranhaltijapäätös. Edelleen hallintosäännön 134 §:n mukaan esittelijän ollessa poissa tai esteellinen hänen varahenkilönsä toimii esittelijänä.

Päätös

Elinvoiman palvelualueen johtaja siirtää toimivaltaansa kuuluvan työllisyysjaoston esittelijän tehtävän työllisyysjohtajalle.

Allekirjoitus

Johtaja Pekka Salmi

Organisaatiotieto

Tampere

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai valitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
-varhaiskasvatuslain 57 §:n mukaista huomautusta tai huomion kiinnittämistä (Varhaiskasvatuslaki 63 § 2 mom.)