§ 21 Kulttuurihyvinvointi Pirkanmaa -hankkeen aiesopimuksen hyväksyminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:4866/02.04.01/2020

Päätöspäivämäärä

1.9.2020

Päätöksen tekijä

Johtaja, sivistyspalvelujen palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Suunnittelija Jaana Ylänen, puh. 040 800 7874, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Sivistyspalvelujen palvelualueen johtaja Lauri Savisaari, p. 040 801 6081, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Kulttuurihyvinvoinnin palveluohjaus Pirkanmaalla –hankkeen tavoitteena on ohjata pääosin sosiaali- ja terveydenhuollon eri palveluista asiakkaita varhaisessa vaiheessa kulttuurin pariin ja siten lisätä heidän kokonaisvaltaista hyvinvointia oikea-aikaisesti. Tavoitteena on luoda kulttuurihyvinvoinnin palveluohjaukselle rakenteet tasapuolisen saatavuuden ja saavutettavuuden edistämiseksi. Hanke edellyttää tiivistä yhteistyötä kuntien sotepalveluiden ja kulttuuripalveluiden tahoilta. Tavoitteena on laajentaa ymmärrystä kulttuuripalveluiden osuudesta terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen kokonaisuudessa. Hankehaku kohdentuu koronasta eniten kärsineisiin kuntalaisiin, ja hankkeessa tullaan huomioimaan kehityskohteena myös digitaalisten kulttuurihyvinvointipalveluiden mahdollisuudet maakunnallisesti.

Hankeen taustalla on lähitoritoiminnan Pirkanmaan laajuiset verkostot, yhtymäpinta Pirkanmaan työkykyhankkeeseen, palvelukortiston kehittämiseen ja Kaikukortin pilotointiin Tampereella.  Pirkanmaan alueellisen kulttuurihyvinvointisuunnitelman toimeenpanossa on nostettu esiin työikäisten kulttuurilähetteen käyttöönotto, jota tullaan hankkeessa pilotoimaan.

Hankkeen kokonaisbudjetti on 484 280€ hankekaudelle 2021-2023. Hankekunnilla on erilliset omarahoitusosuudet. Tampereen kaupungin omarahoitusosuus on laskennallista osuutta henkilöstön työajasta, yhteensä 24 750€ n.15 henkilön osalta vuosittain. Työaika on lähinnä kulttuurihyvinvoinnin koulutuksiin ja pilotointeihin osallistumista sekä kouluttajana toimimista.

Hankkeen omarahoitusosuus on 28% kokonaisbudjetista.

Aiesopimus raukeaa, mikäli THL ei myönnä rahoitusta hankkeelle.

Päätös

Tampereen kaupungin ja Pirkanmaan kuntien ( Valkeakoski, Ylöjärvi, Virrat, Ruovesi, Vesilahti, Kangasala, Hämeenkyrö, Pirkkala, Sastamala, Mänttä-Vilppula, Pälkänen, Kuhmoinen, Ikaalinen, Orivesi, Lempäälä, Parkano, Juupajoki, Punkalaidun), Pirkanmaan Senioripalveluiden, Tampereen yliopistollisen sairaalan (erikoissairaanhoito) välinen aiesopimus hyväksytään.

Allekirjoitus

Lauri Savisaari, johtaja

Organisaatiotieto

Tampere