§ 10 Tampereen kaupungin, Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön ja Varalan Urheiluopiston yhteistyö- ja kehittämissopimuksen hyväksyminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:1323/12.04.01/2021

Päätöspäivämäärä

19.2.2021

Päätöksen tekijä

Johtaja, sivistyspalvelujen palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Liikunta- ja nuorisojohtaja Pekka P. Paavola, puh. 050 554 5831, etunimi.p.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Sivistyspalvelujen palvelualueen johtaja Lauri Savisaari, p. 040 801 6081, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampere on yksi kuudesta Olympiakomitean nimeämästä valtakunnallisesta huippu-urheilun keskuksesta. Kuuden valtakunnallisen keskuksen valintaperusteena on lajiliittojen tekemät toiminnan keskittämisvalinnat, urheilijoiden jo tekemät luontaiset valinnat, monipuoliset kaksoisuramahdollisuudet, ammattivalmentajien määrä ja toiminnan laatu. 

Tässä Sopimuksessa Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikkö, Tampereen kaupunki ja Varalan Urheiluopisto linjaavat Tampereen Urheiluakatemian toimintaympäristön vastuut, tehtävät, roolit ja resurssoinnin urheilijan polulle yläkouluikäisistä aikuisiin huippu-urheilijoihin.

Tavoitteena on löytää paikallistasolla yhteisiä resursseja, lisätä osaamista ja parantaa urheilun olosuhteita, joiden avulla suomalainen huippu-urheilu menestyy nykytilaa paremmin. Sopimus toimii myös ohjaavana asiakirjana paikallisen verkoston välisissä sopimuksissa. 

Paikallisen urheiluakatemian toimijoiden väliset sopimukset Varalan Urheiluopiston ja Tampereen kaupungin välillä liitetään tämän Sopimuksen liitteiksi. Paikallistason yhteistyöverkostoon kuuluu lajiliittoja, seuroja, oppilaitoksia, UKK-instituutti ja Tampereen Urheilulääkäriasema, Hämeen liikunta ja urheilu sekä yksityisiä palveluntuottajia (myöhemmin Yhteistyöverkosto). 

Sopimus velvoittaa Osapuolia ja sitouttaa yhteistyöverkoston osapuolet toimimaan eettisesti kestävästi ja läpinäkyvästi suomalaisen urheilun parhaaksi.  

Sopimus on voimassa 1.1.2021-31.12.2024. 

Hallintosäännön 37 § :n kohdan 6 mukaan palvelualueen johtaja päättää muiden kuin lautakunnan toimivaltaan kuuluvien sopimusten hyväksymisestä.

Päätös

Tampereen kaupungin, Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön ja Varalan Urheiluopiston välinen yhteistyö- ja kehittämissopimus hyväksytään.

Sopimuksen Tampereen kaupungin puolesta allekirjoittaa pormestari Lauri Lyly.

Allekirjoitus

johtaja Lauri Savisaari

Organisaatiotieto

Tampere