§ 349 Antenni- ja telelaitetilan vuokraaminen Hiedanrannan teollisuusrakennuksesta DNA Oyj:lle

Lataa  Kuuntele 

TRE:2770/02.07.03/2019

Päätöspäivämäärä

26.4.2019

Päätöksen tekijä

Kiinteistöjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Tila-asiantuntija Jori Komulainen, puh. 040 359 2295, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm, puh. 0400 205 044, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

DNA Oyj (y-tunnus 0592509-6) on neuvotellut Tampereen kaupungin kanssa teletoimintaan liittyvien tukiaseman, tasasuuntaajan ja antennien sijoittamisesta osoitteessa Tehdaskartanonkatu 26 sijaitsevan Hiedanrannan Hiertämö -nimisen rakennuksen tiloihin. Tukiasemalaitteet sijoitettaisi rakennuksen IV-konehuoneeseen, josta varattava tila on noin 14,3 neliötä, ja antennit 3 kpl rakennuksen eri puolille yhteisesti sovittaviin paikkoihin.

Sopimus sisältäisi luvan DNA Oyj:lle rakentaa kustannuksellaan vanhaan ilmanvaihtokonehuoneen seinälle sähkötaulun ja sijoittaa tilaan tasasuuntaajan, akuston ja tukiaseman, rakentaa pakolliset kaapelihyllyt, tehdä läpiviennin ulkoseinään tukiasemakaapeleille ja toteuttaa kuidulle reitin käytävätilojen kautta kaapelikourussa. Vuokrattava tila rajataan muusta tilasta. Työt toteutetaan erillisien asennus- ja turvallisuussuunnitelmien mukaan, jotka hyväksytetään kiinteistönomistajalla ja Tampereen Tilapalvelut Oy:ssä ennen työn suorittamista.

Vuokra-aika alkaa 1.5.2019. Vuokrasopimus on voimassa toistaiseksi kuuden (6) kuukauden molemmin puolisella irtisanomisajalla. Rakennusta ja sen talotekniikkaa tullaan mahdollisesti kehittämään jatkossakin, joka voi vaikuttaa vuokratilan käyttöön ja tukiasematilan vuokraukseen jatkossa.

Elinkustannusindeksiin sidottu arvonlisäveroton vuokra on 1 500,00 euroa vuodessa. Vuokraan lisätään kulloinkin voimassa oleva arvonlisävero. Vuokralainen maksaa käyttämänsä sähkön vuokranantajalle alamittauksen perusteella sähkönkulutuksesta aiheutuneiden todellisten kustannusten mukaan. Vuokralainen maksaa rakentamiseen ja asentamiseen liittyvät kustannukset, sekä asennettaviin kohdistuvat ylläpito- ja muutostyökustannukset.

Vuokralaiselta voidaan lisäksi periä kulunvalvontaan liittyviä kustannuksia, kuten avainhallinnan kustannuksia.

Asunto- ja kiinteistölautakunnan päätöksen 23.1.2019 § 4 mukaisesti asian päättää kiinteistöjohtaja kun kyse on rakennusten, tilojen ja niihin liittyvien alueiden vuokraamisesta.

Päätös

Tampereen kaupunki vuokraa DNA Oyj:lle Hiedanrannan Hiertämö -nimisestä rakennuksesta, os. Tehdaskartanonkatu 26, ilmanvaihtokonehuoneesta noin 14,3 m2 suuruisen tilan teletoimintaan liittyvien tukiasemalaitteiden ja antennien sijoittamista varten.

Vuokra-aika alkaa 1.5.2019 ollen voimassa toistaiseksi kuuden kuukauden molemmin puolisin irtisanomisajoin. Vuokra on elinkustannusindeksiin sidottu ja 1 500,00 euroa vuodessa, johon lisätään kulloinkin voimassa oleva arvonlisävero. Vuokralainen maksaa käyttämänsä sähkön vuokranantajalle alamittauksen perusteella sähkönkulutuksesta aiheutuneiden todellisten kustannusten mukaan ja huolehtii kustannuksellaan asennettaviin myöhemmin kohdistuvat ylläpito- ja muutostyökustannukset.

Vuokralainen saa toteuttaa rakennukseen ja vuokratilaan kohdistuvasti kustannuksellaan vain pakolliset ja ennakkoon hyväksytyt asennussuunnitelmat. Toteutuksen, tai asennettaviin liittyvän ylläpidon kustannuksista ei hyvitetä korvausta vuokralaiselle. Tarkemmat vuokrausehdot sovitaan vuokrasopimuksessa.

Allekirjoitus

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm

Organisaatiotieto

Tampere