§ 576 Antenni- ja telelaitetilan vuokraaminen Telia Finland Oyj:lle os. Sammalladonkatu 1

Lataa  Kuuntele 

TRE:5310/02.07.03/2019

Päätöspäivämäärä

3.9.2019

Päätöksen tekijä

Kiinteistöjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Tila-asiantuntija Jori Komulainen, puh. 040 359 2295, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm, puh. 0400 205 044, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Telia Finland Oyj (y- tunnus 1475607-9) on neuvotellut Sitowise Oy:n valtuuttamana Tampereen kaupungin ja Tampereen Tilapalvelut Oy:n kanssa teletoimintaan liittyvien tukiaseman, laitetelineiden, akuston ja antennien sijoittamisesta osoitteessa Sammalladonkatu 1 sijaitsevan Leinolan koulun teknisiin tiloihin. Tukiasemalaitteet sijoitettaisiin rakennuksen IV- konehuoneeseen, josta varattava tila on noin neljä m2, ja antennit viisi kpl rakennuksen eri puolille yhteisesti sovittaviin paikkoihin.

Sopimus sisältäisi luvan Telia Finland Oyj:lle sijoittaa kustannuksellaan mm. ilmanvaihtokonehuoneen seinälle toistimen, lattia-alalle tukiaseman sekä laitetelineen, ja sijoittaa katolle kolme ulkoantennia. Työt toteutetaan erillisien asennus- ja turvallisuussuunnitelmien mukaan, jotka hyväksytetään kiinteistönomistajalla ja Tampereen Tilapalvelut Oy:ssä ennen työn suorittamista.

Vuokra-aika alkaa 1.1.2017. Vuokrasopimus on voimassa toistaiseksi kuuden (6) kuukauden molemmin puolisella irtisanomisajalla. Elinkustannusindeksiin sidottu vuokra on 1 000, 00 euroa vuodessa. Vuokraan lisätään kulloinkin voimassa oleva arvonlisävero. Vuokralainen maksaa käyttämänsä sähkön vuokranantajalle alamittauksen perusteella sähkönkulutuksesta aiheutuneiden todellisten kustannusten mukaan. Vuokralainen maksaa rakentamiseen ja asentamiseen liittyvät kustannukset, sekä asennettaviin kohdistuvat ylläpito- ja muutostyökustannukset. Vuokralaiselta voidaan lisäksi periä kulunvalvontaan liittyviä kustannuksia, kuten avainhallinnan kustannuksia.

Asunto- ja kiinteistölautakunnan päätöksen 23.1.2019 § 4 mukaisesti asian päättää kiinteistöjohtaja, kun kyse on rakennusten, tilojen ja niihin liittyvien alueiden vuokraamisesta.

Päätös

Tampereen kaupunki vuokraa Telia Finland Oyj:lle osoitteessa Sammalladonkatu 1 sijaitsevan Leinolan koulun ilmanvaihtokonehuoneesta noin neljän m2:n suuruisen tilan teletoimintaan
liittyvien tukiasemalaitteiden ja antennien sijoittamista varten.

Vuokra- aika alkaa 1.1.2017 ollen voimassa toistaiseksi kuuden kuukauden molemmin puolisin irtisanomisajoin. Vuokra on elinkustannusindeksiin sidottu ja 1 000, 00 euroa vuodessa, johon lisätään kulloinkin voimassa oleva arvonlisävero. Vuokralainen maksaa käyttämänsä sähkön vuokranantajalle alamittauksen perusteella sähkönkulutuksesta aiheutuneiden todellisten kustannusten mukaan ja huolehtii kustannuksellaan asennettaviin myöhemmin kohdistuvat ylläpito- ja muutostyökustannukset.

Vuokralainen saa toteuttaa rakennukseen ja vuokratilaan kohdistuvasti kustannuksellaan vain pakolliset ja ennakkoon hyväksytyt asennussuunnitelmat. Toteutuksen, tai asennettaviin liittyvän ylläpidon kustannuksista ei hyvitetä korvausta vuokralaiselle. Tarkemmat vuokrausehdot sovitaan vuokrasopimuksessa.

Allekirjoitus

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm

Organisaatiotieto

Tampere