§ 664 Liikehuoneiston vuokrahyvityksen antaminen PIHASI ONNI -nimiselle toiminimelle (Tehdaskartanonkatu 28)

Lataa  Kuuntele 

TRE:6116/02.07.03/2019

Päätöspäivämäärä

28.10.2019

Päätöksen tekijä

Kiinteistöjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Tila-asiantuntija Jori Komulainen, puh. 040 359 2295, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm, puh. 0400 205 044, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Kiinteistöjohtajan päätöksellä 1.8.2018, § 546 on PIHASI ONNI -nimiselle toiminimelle vuokrattu noin 43 m2:n suuruiset toimitilat 1.9.2018 alkaen toistaiseksi osoitteesta Tehdaskartanonkatu 28.

Vuokralainen on lähettänyt reklamaation ja hyvityspyynnön kahden täyden kuukauden vuokranmaksusta kohdeisännöintiin 30.3.2019. Hyvityksen perusteena ovat liikehuoneiston käytön estyminen ilmoitettua pidemmäksi ajaksi, vuokralaiselle aiheutuneet irtaimiston järjestely- ja kunnostustyöt ja suunniteltujen työkurssien peruuntuminen. Lisäksi vuokralainen on pyytänyt hyvitystä huopamatosta ja kasveista, jotka vahingoittuivat töiden yhteydessä.

Teollisuusrakennuksessa, jossa vuokratilat sijaitsevat, suoritettiin lämmitysjärjestelmän korjaus- ja parannustöitä. Vuokralaiselle ennakkoon ilmoitettu töiden kokonaiskesto ja samalla heidän huoneiston käytölle aiheutuvan häiriön laajuus kasvoi töiden alettua. Työt alkoivat aikataulun mukaisesti kyseisen huoneiston osalta 20.2.2019. Häiriön kestoksi ilmoitettiin kaksi viikkoa, mutta töiden sisällön tarkentuessa ja huomioiden suoritettavat rinnakkaistyöt kyseiselle huoneistolle aiheutui käyttöhäiriötä yhteensä seitsemän viikkoa.

Vuokrasopimukseen sovelletaan lakia liikehuoneiston vuokrauksesta. Lain 21 § mukaan, vuokralaisella on oikeus saada vapautus vuokran maksamisesta tai vuokra kohtuullisesti alennetuksi siltä ajalta, jolta huoneistoa ei ole voitu käyttää tai jolta huoneisto ei ole ollut vaadittavassa tai sovitussa kunnossa. Lämmitysjärjestelmän korjaus- ja parannustöitä ei ollut myöhemmin mahdollista uudelleen aikatauluttaa. Urakoitsijan antaman selvityksen mukaan vuokralaisella on ollut pääsy vuokrakohteeseen ja osittainen käyttömahdollisuus kyseisen seitsemän viikon aikana. Työt keskittyivät maaliskuun 2019 ajalle, jonka kuukausivuokra voidaan hyvittää osittaisen huoneiston käyttömahdollisuuden perusteella esitetyn kahden kuukauden sijaan. Muun irtaimiston hyvityksen korvaamisesta on sovittu urakoitsijoiden kanssa.

Maaliskuulta 2019 peritty kuukausivuokran suuruus oli 399,90 euroa sisältäen arvonlisäveron 24%.

Asunto- ja kiinteistölautakunnan päätöksen 23.1.2019 § 4 mukaisesti asian päättää kiinteistöjohtaja, kun kyse on rakennusten, tilojen ja niihin liittyvien alueiden vuokraamisesta.

Päätös

Vuokralaisen PIHASI ONNI -nimiselle toiminimelle vuokratun, osoitteessa Tehdaskartanonkatu 28 sijaitsevan, noin 43 m2:n suuruisen toimitilan vuokraa alennetaan antamalla maaliskuun 2019 kuukausivuokraa vastaavan suuruinen kertahyvitys seuraavassa mahdollisessa vuokralaskutuksessa. Syynä vuokrakohteen vajaa käyttömahdollisuus vuokranantajan suorittamien töiden vuoksi lain liikehuoneiston vuokrauksesta 21 §:n mukaan.

Allekirjoitus

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm

Organisaatiotieto

Tampere