§ 171 Liiketilan vuokraaminen Suomen Pientuottajatukku Oy:lle osoitteessa Åkerlundinkatu 8

Lataa  Kuuntele 

TRE:1831/02.07.03/2021

Päätöspäivämäärä

15.3.2021

Päätöksen tekijä

Kiinteistöjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Kiinteistöpäällikkö Henri Lievonen, puh. 041 730 5812, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm, puh. 0400 205 044, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupunki on neuvotellut yhteensä noin 440 m2:n suuruisten liiketilojen sekä noin 190 m2 :n suuruisten varastotilojen ja noin 39 m2:n suuruisten pesuhuonetilojen vuokraamisesta Suomen Pientuottajatukku Oy:lle (Y-tunnus 3011706-6). Tilat sijaitsevat osoitteessa Åkerlundinkatu 8, Tampere (Startup-talo P6). Tilat sijoittuvat toimitilarakennuksen 1. kerrokseen (ravintola- ja keittiötilat aputiloineen), pohjakerrokseen (varastotilat) ja kellarikerrokseen (pukuhuoneet). Vuokrasopimus alkaisi 1.4.2021 ja olisi voimassa kaksitoista (12) kuukautta. Kiinteän sopimuskauden jälkeen sopimus jatkuisi toistaiseksi voimassa olevana kolmen (3) kuukauden molemminpuolisin irtisanomisajoin.

Suunnitellun toiminnan harjoittamiseksi Suomen Pientuottajatukku Oy kumppaneineen tulee perustamaan Gastro Arena Oy:n, joka vastaisi tiloissa tapahtuvasta ravintolatoiminnasta, tuotanto- ja opetuskeittiöstä sekä ruoka-alan kiihdyttämö- ja hautomo-ohjelmista. Suomen Pientuottajatukku Oy edelleen vuokraa tilat Gastro Arena Oy:lle. Gastro Arena Oy saa edelleen vuokrata tiloja kolmansille osapuolille lyhytaikaiseen käyttöön. Tästä edelleenvuokrauksesta on sovittava vuokranantajan kanssa kirjallisesti.

Vuokrasopimuksen alkaessa toiminta käynnistetään Suomen Pientuottajatukku Oy:n aputoiminimellä Gastro Arena, jolta myöhemmin perustettava Gastro Arena Oy tulee vastaanottamaan liiketoiminnan.

Kohteen 1. kerroksen vuokrattavien ravintolatilojen vieressä tulee toimimaan myös Suomen Kotitila Oy:n myymälä. Tilaa hallinnoi kiinteistössä toimiva operaattori, Tampere Startup Hub Oy. On sovittu, että liikevaihtosidonnaisessa vuokrassa huomioidaan myös tämän Suomen Kotitila Oy:n myymälän liikevaihto.

Kuukausivuokra 1.4.2021 alkaen on 10% Suomen Kotitila Oy:n Åkerlundinkatu 8:ssa olevan myymälän sekä perustettavan Gastro Arenan Oy:n vuokrakohteessa tapahtuvasta arvonlisäverottomasta myynnistä, kuitenkin niin että vuokra on ensimmäiset 12 kk vähintään 3 000 euroa kuukaudessa ja enintään 10 000 euroa (alv 0%). 12 kk:n jälkeen vuokra on vähintään 3 500 euroa ja enintään 10 000 euroa kuukaudessa (alv 0%).  Kuukausivuokra sisältää lämmön sekä vastuujakotaulukon mukaiset huolto- ja kunnossapitotoimet. Sähkö ja vesi laskutetaan erikseen.

Vuokravakuudeksi vuokralainen toimittaa kolmen kuukauden arvonlisäverollista perusvuokraa vastaavan vakuuden.

Tarkemmat vuokrausehdot on määritelty Tampereen kaupungin ja Suomen Pientuottajatukku Oy:n välisessä vuokrasopimuksessa, johon sovelletaan lakia liikehuoneiston vuokrauksesta.

Asunto- ja kiinteistölautakunnan päätöksen 23.10.2019 § 144 mukaisesti asian päättää kiinteistöjohtaja, kun kyse on rakennusten, tilojen ja niihin liittyvien alueiden vuokraamisesta.

Päätös

Tampereen kaupunki vuokraa yhteensä noin 440 m2:n suuruiset liiketilat sekä noin 190 m2:n suuruiset  varastotilat ja noin 39m2:n suuruiset pesuhuonetilat Suomen Pientuottajatukku Oy:lle (Y-tunnus 3011706-6). Tilat sijaitsevat osoitteessa Åkerlundinkatu 8, Tampere (Startup-talo P6). Vuokrasopimus alkaa 1.4.2021 ja on voimassa kaksitoista (12) kuukautta. Kiinteän sopimuskauden jälkeen sopimus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana kolmen (3) kuukauden molemminpuolisin irtisanomisajoin.

Kuukausivuokra on 10% Suomen Kotitila Oy:n Åkerlundinkatu 8:ssa olevan myymälän sekä perustettavan GastroArenan Oy:n vuokrakohteessa tapahtuvasta arvonlisäverottomasta myynnistä, kuitenkin niin että vuokra on ensimmäiset 12 kk vähintään 3 000 euroa kuukaudessa ja enintään 10 000 euroa (alv 0%). 12 kk:n jälkeen vuokra on vähintään 3 500 euroa ja enintään 10 000 euroa kuukaudessa (alv 0%).  Kuukausivuokra sisältää lämmön sekä vastuujakotaulukon mukaiset huolto- ja kunnossapitotoimet. Sähkö ja vesi laskutetaan erikseen.

Vuokravakuudeksi vuokralainen toimittaa kolmen kuukauden arvonlisäverollista perusvuokraa vastaavan vakuuden.

Tarkemmat vuokrausehdot on määritelty Tampereen kaupungin ja Suomen Pientuottajatukku Oy:n välisessä vuokrasopimuksessa, johon sovelletaan lakia liikehuoneiston vuokrauksesta.

Allekirjoitus

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm

Organisaatiotieto

Tampere