§ 480 Tietoliikennelaitteiden ja valokuitukaapelin sijoittaminen os. Kuninkaankatu 2, sijoitusoikeussopimus - Telia Finland Oyj

Lataa  Kuuntele 

TRE:4507/10.00.03/2020

Päätöspäivämäärä

31.7.2020

Päätöksen tekijä

Kiinteistöjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Tila-asiantuntija Jori Komulainen, puh. 040 359 2295, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kiinteistöjohtajan 1. varahenkilö Heli Toukoniemi, puh. 040 806 4007, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupunki on neuvotellut Telia Finland Oyj:n kanssa valokuitukaapelin ja siihen liittyvien laitteiden asentamisesta kiinteistöön osoitteessa Kuninkaankatu 2 (rakennus nro. 1077). Valokuitukaapeli asennetaan ja laitteet sijoitetaan ennakkoon hyväksyttävän ja Tampereen Tilapalvelut Oy:n tarkastaman asennussuunnitelman mukaisesti. Työ toteutetaan ajoittuen rakennuksen peruskorjauksen yhteyteen ja asennettavat yhteydet palvelevat rakennusautomaatiota ja kohteessa jaettavaa tietoliikenneyhteyksiä.

Sijoitusoikeussopimus käsittää valokuitukaapelin asentamisen kadulta kiinteistön tietoliikennetilaan ja tilassa päättämisen seinälle asennettavaan valokuitupaneeliin. Laitteiden ja valokuidun sijoittamista varten tarpeelliset rakennus- ja asennustyöt suoritetaan yhteisesti sovittavalla tavalla Telia Finland Oyj:n kustannuksella. Sijoitusoikeussopimus ja vuokra-aika sijoittamisille alkaa 1.1.2020. Sopimus on voimassa toistaiseksi ja se voidaan irtisanoa päättymään 12 kuukauden irtisanomisajalla. Irtisanominen on tehtävä kirjallisesti. Vuokra on vastikkeeton eikä erikseen sovittavaa toimitilaa vuokrata. Tarkemmat ehdot määritellään sijoitusoikeussopimuksessa.

Asunto- ja kiinteistölautakunnan päätöksen 23.1.2019 § 4 mukaisesti asian päättää kiinteistöjohtaja, kun kyse on rakennusten, tilojen ja niihin liittyvien alueiden vuokraamisesta.

Päätös

Tampereen kaupunki vuokraa Telia Finland Oyj:lle sijoitusoikeussopimuksella os. Kuninkaankatu 2 sijaitsevasta rakennuksesta (nro 1077) paikat teleliikennelaitteiden sijoittamiselle ja antaa luvan asentaa valokuitukaapelin ennakkoon hyväksyttävän asennussuunnitelman mukaisesti rakennusta ja sen käyttöä palvelemaan. Sijoitusoikeussopimus käsittää valokuitukaapelin asentamisen kadulta kiinteistön tietoliikennetilaan, ja tilassa päättämisen seinälle asennettavaan valokuitupaneeliin.

Sijoitusoikeussopimus alkaa 1.1.2020 ollen voimassa toistaiseksi ja se voidaan irtisanoa päättymään 12 kuukauden irtisanomisajalla. Irtisanominen on tehtävä kirjallisesti. Vuokra on sijoitusoikeussopimuksella vastikkeeton ja kaikista tämän luvan mukaisten asennustöiden kustannuksista vastaa Telia. Tarkemmat ehdot määritellään sijoitusoikeussopimuksessa.

Allekirjoitus

Kiinteistöjohtajan 1.varahenkilö Heli Toukoniemi

Organisaatiotieto

Tampere