§ 68 Toimitilan luovuttaminen määräaikaiseen käyttöön osoitteessa Viinikankatu 44 - Tampereen Arkkitehtikilta ry

Lataa  Kuuntele 

TRE:762/02.07.03/2021

Päätöspäivämäärä

1.2.2021

Päätöksen tekijä

Kiinteistöjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Tila-asiantuntija Jori Komulainen, puh. 040 359 2295, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm, puh. 0400 205 044, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen Arkkitehtikilta ry (y-tunnus 3080588-9) on pyytänyt saada käyttää väliaikaisesti Tampereen kaupungin omistuksessa olevaa hallitilaa osoitteessa Viinikankatu 44, Vuolteentorille sijoitettavan paviljonkityyppisen lavarakennelman kokoamista ja säilyttämistä varten. Lavan toteutus tehdään yhteistyössä Tampereen kaupungin Keskustahankkeen kanssa.

Esiselvitetty tila sijaitsee rakennuksessa nimeltä 'Nekala varastorak. A' hallitilassa 002. Muutoksista tilajärjestelyihin sovitaan tarvittaessa erikseen. Tilan käyttöönoton hetkellä lavaprojektin valmistuminen on arvioitu huhtikuun 2021 loppuun. Mikäli hallitilan käyttötarve päättyisi huomattavasti aikaisemmin, tila vapautetaan uudelleen vuokrattavaksi. Viivästystapauksissa sovitaan jatkokäytöstä erikseen.

Hallitilan käytöstä on neuvoteltu rinnakkain Vuolteentorille loppusijoitusta varten erikseen vaadittavan maanomistajanluvan kanssa. Tampereen Arkkitehtikilta ry huolehtii lisäksi erikseen muut tarvittavat viranomaisluvat, kuten rakennusvalvonnan edellyttämät luvat. Hallitilaa ei saa käyttää muuhun käyttötarkoitukseen kuin mitä lavan toteutuksesta on kaupungin yhteistyöhön kuuluvasti sovittu. Tilassa ei ole toimistotiloja.

Toimitilan käyttämiseen sovelletaan lakia liikehuoneiston vuokrauksesta. Hallitilan käyttöajoista, avainhallinnasta ja alueella liikkumisesta ja siihen liittyvistä turvallisuusperehdytyksistä sovitaan tarkemmin laadittavassa vuokrasopimuksessa ja yhteistyössä alueella toimivan Tampereen Tilapalvelut Oy:n kanssa.

Asunto- ja kiinteistölautakunnan päätöksen 23.10.2019 § 144 mukaisesti asian päättää kiinteistöjohtaja, kun kyse on rakennusten, tilojen ja niihin liittyvien alueiden vuokraamisesta.

Päätös

Tampereen kaupunki antaa Tampereen Arkkitehtikilta ry:lle (y-tunnus 3080588-9) oikeuden käyttää osoitteessa Viinikankatu 44 sijaitsevaa hallitilaa varastorakennuksesta A ajalla 1.2. - 30.4.2021. Tilassa saa harjoittaa vain lavan toteuttamisen kannalta välttämättömiä töitä, joista on sovittu yhteistyössä kaupungin Keskustahankkeen kanssa. Tilasta ei peritä vastiketta. Tarkemmat käytön ehdot määritellään vuokrasopimuksessa. Tilakäytöstä sopimisen lisäksi vuokralaisen tulee allekirjoittaa ja sitoutua kiinteistöä koskeviin turvallisuusohjeisiin. 

Allekirjoitus

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm

Organisaatiotieto

Tampere