§ 444 Toimitilan vuokraaminen Evergreen Farm Oy:lle osoitteessa Tehdaskartanonkatu 24

Lataa  Kuuntele 

TRE:3346/02.07.03/2019

Päätöspäivämäärä

3.6.2019

Päätöksen tekijä

Kiinteistöjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Tila-asiantuntija Jori Komulainen, puh. 040 359 2295, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm, puh. 0400 205 044, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupunki on Hiedanrannan kehitysohjelman ja Evergreen Farm Oy:n välillä neuvotellut toiminnan aloittamisesta vanhalla teollisuusalueella ja toimitilan vuokraamisesta varasto- ja tuotantotilatarkoitukseen. Vuokrakohteeksi neuvotteluissa sovittiin vanha Märkämassavarastona tunnettu varastorakennus, os. Tehdaskartanonkatu 24.

Evergreen Farm Oy täydentää alueelle tavoiteltua tuotanto- ja yritystoimintaa kehitysohjelman tavoitteiden mukaisesti. Vuokralainen on tietoinen, että rakennus on vanha, sekä todennut huoneiston laitteineen olevan siinä kunnossa kuin paikalliset olosuhteet huomioon ottaen voidaan vaatia ja hyväksyy sen siinä kunnossa kuin se esittelyhetkellä oli.

Vuokralainen on omalla kustannuksellaan ja vuokranantajan hyväksynnällä toiminnan käyntiin saattamiseksi muutosrakentanut vuokrattavaan kohteeseen keittiö- ja sosiaalitilaa loppuvuodesta 2018. Muutostöistä on sovittu Tampereen kaupungin kanssa, eikä niiden suorittamisesta makseta korvausta, tai muuta vuokrahyvitystä vuokralaiselle. Vuokralaisella on huoneiston puhtaana- ja kunnossapitovastuu sisäpuolisin osin koko tilakäytön ajalta.

Vuokra-aika ja vuokran maksuvelvollisuus alkaisi 1.3.2019 ollen voimassa toistaiseksi kolmen kuukauden molemmin puolisin irtisanomisajoin. Vuokrattavien tilojen yhteispinta-ala on 522,6 m2. Vuokran määräksi saadaan huomioiden muun muassa tilojen käyttötarkoitus sekä yhteispinta-ala 1 620,06 euroa, johon lisätään kulloinkin voimassa oleva arvonlisävero (24 %). Vuokra sidotaan elinkustannusindeksiin (lokakuu 2018) ja vuokraa korotetaan kunkin vuoden tammikuussa.

Vuokrausta koskevista muutoksista päätetään erikseen. Tarkemmat vuokrausehdot ja toiminnasta tehdasalueella määritellään vuokrasopimuksessa.

Asunto- ja kiinteistölautakunnan päätöksen 23.1.2019 § 4 mukaisesti asian päättää kiinteistöjohtaja, kun kyse on rakennusten, tilojen ja niihin liittyvien alueiden vuokraamisesta.

Päätös

Tampereen kaupunki vuokraa Evergreen Farm Oy:lle 522,6 m2:n suuruiset varasto- ja tuotantotilat vanhalta teollisuusalueelta Märkämassavarasto-nimisestä rakennuksesta, os. Tehdaskartanonkatu 24.

Vuokra-aika alkaa 1.3.2019 ollen voimassa toistaiseksi kolmen kuukauden molemmin puolisin irtisanomisajoin. Elinkustannusindeksiin sidottu vuokra on 1 620,06 euroa kuukaudessa, johon lisätään kulloinkin voimassa oleva arvonlisävero. Vuokravakuudeksi vuokralainen toimittaa kolmea arvonlisäverollista kuukautta vastaavan suuruisen vakuuden.

Tarkemmat vuokrausehdot määritellään vuokrasopimuksessa.

Allekirjoitus

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm

Organisaatiotieto

Tampere