§ 821 Vahingonkorvaushakemus kaatumisesta 12.6.2023 Kuninkaankatu 4, 33210 Tampere

Lataa  Kuuntele 

TRE:3773/03.07.01/2023

Päätöspäivämäärä

20.11.2023

Päätöksen tekijä

Kiinteistöjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Hallintosuunnittelija Patrick Hanska, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm, puh. 0400 205 044, etunimi.sukunimi@tampere.fi  

Päätöksen perustelut

Vahingonkorvaushakemuksen Tampereen kaupungille on vahingonkärsineen puolesta esittänyt äiti, joka vaatii Tampereen kaupunkia korvaaman sairauskuluja koskien Tampereella sijaitsevan historiallisen Tallipihan (Kuninkaankatu 4, 33210 Tampere) portaissa sattunutta kaatumisvahinkoa 12.6.2023. Korvausta on laskujen perusteella vaadittu tällä hetkellä yhteensä 1 008 euroa. 

Lakimies Mikko Rantasen mukaan portaat eivät ole määräysten vastaiset, koska kyse on historiallisesta kohteesta. Tapahtuma-aikaan on ollut kesä, valoisaa ja portaat ovat olleet hyvässä kunnossa, näin ollen kyse on ollut vahingonkärsijän huolimattomuudesta, eikä siitä synny korvausvelvoitetta. Kyseinen porras ei myöskään ole ainoa kulkureitti, vaan Tallipihalle löytyy myös tie ilman portaita.

Tampereen Infran toimittamassa selvityksestä ilmenee, että askelmat on tarkistettu ja todettu ne kunnossa oleviksi, joten kysymyksessä ei ole kunnossapidon laiminlyönti.

Tapaturmapaikan kunnossapito on hoidettu, rutiininomaisesti ja huolellisuutta noudattaen. Koska korvausvelvollisuus voi syntyä vain tuottamuksen eli huolellisen toiminnan laiminlyönnin perusteella, korvausvaatimus tulee hylätä perusteettomana.

Päätös

Vahingonkorvausvaatimus hylätään perusteettomana.

Allekirjoitus

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm