§ 8 Nanopinnoitteen hankinta Museokeskus Vapriikkiin Nanoksi Finland Oy:ltä

Lataa  Kuuntele 

TRE:6312/02.07.01/2022

Päätöspäivämäärä

21.9.2022

Päätöksen tekijä

Museonjohtaja, Historiallisten museoiden johtaja

Lisätietoja päätöksestä

Museonjohtaja Marjo-​Riitta Saloniemi,​ puh. 050 553 8671,​ etunimi. sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Museokeskus Vapriikissa tehdään pintojen virusten leviämiseltä suojaava fotonit-käsittely 26.9.2022 korona- ja noroviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Viruksia tappava nanoksi-​pinnoite perustuu valokatalyysiin. Pinnoite asennetaan Vapriikin asiakastiloissa kaikille pinnoille,​ joihin yleisö koskee : saniteettitilat,​ kokoustilat,​ auditorio,​ kaiteet,​ ovenkahvat,​ pöytien pinnat,​ kosketusnäytöt,​ Pelimuseon pelikoneet,​ kassapäätteet,​ ääniopastuslaitteet,​ jne. samoin henkilökunnan tiloissa pinnoitetaan saniteettitilat ja taukotilat,​ myös ovenkahvat. Pinnoite tuhoaa yhdessä valon kanssa viruksia,​ bakteereja,​ homeitiöitä ja muita orgaanisia haihtuvia yhdisteitä. Suojan aktivoimiksi riittää normaali huonevalo Pinnoite pysyy aktiivisena vähintään 12 kk.

 

Vapriikissa käy vuosittain noin 350 000 asiakasta (museovirailut, lounas- ja kokousasiakkaat). Käsittely suojaa tehokkaasti niin asiakkaiden kuin henkilökunnankin terveyttä. Käsittely tehdään Vapriikin asiakastiloissa.

Nanoksi on täysin suomalainen yritys ja markkinoiden ainoa tämän alan palveluntarjoaja.

Päätös

Hankitaan Nanoksi Finland Oy:ltä  (y-tunnus: FI 3296067-1) nanopinnoite Museokeskus Vapriikkiin oheisen tarjouksen mukaan. Kokonaishinta on 17 953 euroa ( alv 0%).

Perustelut kilpailutta jättämiselle: Pienhankintakilpailutusta ei voida järjestää,​ koska Nanoksi-​pinnoite on suomalainen innovaatio ja se on patentoitu,​ joten se on hankittavissa vain sen patentoineelta yritykseltä.

Museonjohtajan päätösvalta asiassa perustuu sivistyspalvelujen palvelualueen johtajan päätökseen 7.1.2020, § 1, Sivistyspalvelujen palvelualueen toimintasääntö.

Allekirjoitus

Museonjohtaja Marjo-​Riitta Saloniemi

Organisaatiotieto

Tampere