§ 8 Sydämen vajaatoimintapotilaan etäseurantaratkaisun koekäytön laajentamisen hankinta

Lataa  Kuuntele 

TRE:6979/02.07.01/2020

Päätöspäivämäärä

26.11.2020

Päätöksen tekijä

Palvelujohtaja, hallintoylilääkäri, erikoissairaanhoito

Valmistelijan yhteystiedot

Suunnittelupäällikkö Juha Vasala, p. 040 565 0338. etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Palvelujohtaja, hallintoylilääkäri Arto Lemmetty, puh. 040 806 3669, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Co-created health and Wellbeing (CoHeWe) - projektissa Tampereen kaupunki (Tilaaja) ja Benete Oy (Tuottaja) määrittelivät ja kehittivät yhteistyössä sydämen vajaatoimintapotilaan painon etäseurantaan soveltuvaa teknologista ratkaisua ja toimintamallia. Tavoitteena oli selvittää, voidaanko painon etäseurannan avulla nopeuttaa taudin pahenemisvaiheen havaitsemista ja välttää näin potilaan joutuminen vuodeosastohoitoon.

Kehittämiskokeilussa toimintamallia ja teknologista ratkaisua testattiin keskinäiseen sopimukseen perustuen kesäkuusta 2019 alkaen 31.12.2019 asti (Sopimus sydämen vajaatoimintapotilaan etäseurannan kehittämiskokeilusta: Benete Oy:n ja Tampereen kaupungin kesken). Koekäyttöaikaa jatkettiin lisäkokemusten saamiseksi 31.12.2020 asti. Koekäyttöön sisältyi 34 asiakasta.

Etäseurannan hyötyjen todentamiseksi ja etäseurantaan liittyvien uusien mahdollisuuksien testaamiseksi Tampereen kaupunki ja Benete Oy ovat valmistelleet koekäytön laajentamisesta etäseurannassa olevan asiakasmäärän ja etäseurannan sisällön osalta. Laajennetussa etäseurannassa on yhteensä 100 asiakasta, joilla painon lisäksi seurataan verenpainetta ja sykettä. Lisäksi kokeilu sisältää unisensorit 20 asiakkaalle, jotka eivät kykene käyttämään etävaakaa. Laajennetussa koekäytössä on mukana yhteensä 120 asiakasta.

Tilaaja on saanut Toimittajalta seuraavan sisältöisen tarjouksen koekäytön katkeamattomasta jatkosta ja laajentamisesta 31.12.2021 asti.

• Käyttömaksu 40 euroa/potilas/kuukausi

• Käyttömaksu veloitetaan 120 asiakkaalta kuukausittain 

• Kehitystyö sisältyy kuukausimaksuun eli Tuottaja ei laskuta siitä erikseen 

Tarjouksen mukaisella asiakasmäärä kuukausikustannus on yhteensä 4 800 euroa (alv 0 %) eli vuosikustannus  on 57 600 euroa (alv 0 %). Hintoihin lisätään voimassa oleva arvonlisävero.

Muiden kuin yllä mainittujen muutosten osalta noudatetaan sopimuksen Sopimus sydämen vajaatoimintapotilaan etäseurannan kehittämiskokeilusta: Benete Oy:n ja Tampereen kaupungin kesken ehtoja. Laajennus toteutetaan yhteistyössä TAYS Sydänsairaalan kanssa, joka osoittaa resurssin etäseurannan antamiin hälytyksiin reagoimiseksi.

Päätös

Hankitaan Benete Oy:n sydämen vajaatoimintapotilaan etäseurannan teknologisen ratkaisun koekäytön laajennus 31.12.2021 asti Benete Oy:lta.

Hankinnan kustannus vuonna 2021 on 57 600 euroa (alv 0 %). Hintaan lisätään voimassa oleva arvonlisävero.

Kustannukset maksetaan kustannuspaikalta 122973 (Muut sairaala- ja kuntoutuspalvelut).

 

Allekirjoitus

Palvelujohtaja, hallintoylilääkäri Arto Lemmetty

Organisaatiotieto

Tampere