§ 91 Kuuden suurimman kaupungin luottamushenkilöjohdon tapaaminen Tampereella

Lataa  Kuuntele 

TRE:2786/01.04.01/2020

Päätöspäivämäärä

12.8.2020

Päätöksen tekijä

Pormestari

Valmistelijan yhteystiedot

Palvelupäällikkö Jukka Tapiola, puh. 040 531 4434, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Pormestarin sihteeri Ritva Vakkuri, puh. 0400 780 866, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Suomen kuuden suurimman kaupungin johtavien luottamushenkilöiden tapaaminen pidetään Tampereella 19. – 20.8.2020. Tapaamisessa keskustellaan ajankohtaisista Suomen suurimpia kaupunkeja koskevista asioista ja kaupunkien välisestä yhteistyöstä. Aiheita ovat mm. sote-uudistus, kansallinen kaupunkistrategia, Uros Live -areena ja Tampereen kehittämishankkeet, tapahtumataloutta koskevat näkymät Suomessa ja Euroopan kulttuuripääkaupunkihaku.

Tilaisuuteen toivotaan nimettävän ensisijaisesti valtuuston ja kaupunginhallituksen puheenjohtajistot ja halutessa myös muita edustajia. Kuuden suurimman kaupungin luottamushenkilöjohdon tapaamiseen Tampereella 19.-20.8.2020 oikeutetaan osallistumaan myös apulaispormestarit. Lisäksi virkahenkilön osallistumista toivotaan kokouksen asioiden valmistelun vuoksi.

Luottamushenkilöiden koulutuksen ja opintomatkojen periaatteiden mukaan valtakunnallisiin neuvottelutilaisuuksiin osallistuvat ensisijaisesti valtuuston puheenjohtajat, kaupunginhallituksen jäsenet sekä valtuustoryhmien puheenjohtajat.

Hallintosäännön 34 §:n perusteella pormestari päättää luottamushenkilöiden matkoista ja koulutuksista lukuun ottamatta tarkastuslautakuntaa.

Päätös

Kuuden suurimman kaupungin luottamushenkilöjohdon tapaamiseen Tampereella 19.-20.8.2020 oikeutetaan osallistumaan kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuuston puheenjohtajisto ja apulaispormestarit.

Tamperelaisten luottamushenkilöiden ansionmenetyskorvaukset maksetaan kustannuspaikalta 113101, Toimielimet yhteiset.

Allekirjoitus

Lauri Lyly, pormestari

Organisaatiotieto

Tampere