§ 49 Sivistys- ja kulttuurilautakunnan edustajan nimeäminen valtakunnallisille kotiseutupäiville

Lataa  Kuuntele 

TRE:2885/00.03.01/2021

Päätöspäivämäärä

6.5.2021

Päätöksen tekijä

Pormestari

Valmistelijan yhteystiedot

Palvelupäällikkö Jukka Tapiola, puh. 040 531 4434, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Pormestarin sihteeri Ritva Vakkuri, puh. 0400 780 866, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Valtakunnalliset kotiseutupäivät järjestetään 12.-15.8.2021 Oulussa. Oulun kotiseutupäivien teemaksi on valittu kulttuuri-ilmastonmuutos. Tapahtuman päävastuullisia järjestäjiä ovat Oulun kaupunki ja Suomen Kotiseutuliitto.

Jokakesäiset Valtakunnalliset kotiseutupäivät on kotiseututoiminnan vuoden päätapahtuma. Päivien aikana kotiseutuasioiden parissa työskentelevät ammattilaiset ja vapaaehtoiset keskustelevat, verkostoituvat ja juhlivat kotiseututyön saavutuksia. Kotiseutupäiville kokoontuvat kotiseututyötä esimerkiksi kunnissa, kotiseutuyhdistyksissä, maakuntaliitossa ja muissa järjestöissä tekevät henkilöt. Tapahtuman tarkempi ohjelma julkaistaan myöhemmin.

Sivistys- ja kulttuurilautakunta päätti 22.4.2021 § 75 esittää, että sivistys- ja kulttuurilautakunnan edustajana valtakunnallisille kotiseutupäiville Ouluun 12.–15. elokuuta 2021 oikeutetaan osallistumaan Raisa-Tiina Lahtinen.

Luottamushenkilöiden koulutuksen ja opintomatkojen periaatteiden mukaan keskusjärjestöjen, liittojen ym. järjestämiin valtakunnallisiin tilaisuuksiin voi toimielin nimetä keskuudestaan kerrallaan yhden osanottajan, joka on pääsääntöisesti varsinainen jäsen.

Osallistumismaksut sekä KVTES:n mukaiset matkakustannusten korvaukset ja ansionmenetyskorvaukset voidaan maksaa kustannuspaikalta 113101, Toimielimet yhteiset.

Hallintosäännön 34 §:n perusteella pormestari päättää luottamushenkilöiden matkoista ja koulutuksista lukuun ottamatta tarkastuslautakuntaa.

 

Päätös

Sivistys- ja kulttuurilautakunnan edustajana valtakunnallisille kotiseutupäiville Ouluun 12. – 15. elokuuta 2021 oikeutetaan osallistumaan Raisa-Tiina Lahtinen.

Osallistumismaksut ja KVTES:n mukaiset matkakustannusten korvaukset ja ansionmenetyskorvaukset maksetaan kustannuspaikalta 113101, Toimielimet yhteiset.

Allekirjoitus

Lauri Lyly, pormestari

Organisaatiotieto

Tampere