§ 128 Sopimus Tampere Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2026 - hankkeen yhteistyöstä

Lataa  Kuuntele 

TRE:6296/12.03.02/2019

Päätöspäivämäärä

8.11.2019

Päätöksen tekijä

Pormestari

Valmistelijan yhteystiedot

Projektipäällikkö Eija Oravuo, puh. 044 430 9988, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Pormestarin sihteeri Ritva Vakkuri, puh. 0400 780 866, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupunginhallitus päätti 28.5.2018 kokouksessaan, että Tampere hakee Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2026 ja käynnisti hakua koskevan hankkeen. Tavoitteena on saada kesällä 2021 Tampereelle ja Pirkanmaalle nimitys Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuodelle 2026. Haku toteutetaan päähakijakaupungin nimellä.

Tällä sopimuksella sovitaan Tampereen (päähakijakaupunki) ja kunta (kuntakumppani) välisestä yhteistyöstä ECoC-haussa ja siihen liittyvistä oikeuksista ja velvoitteista. Sopimuksella varmistetaan myös osapuolen välinen yheistyö suhteessa kolmansiin osapuoliin. Päähakijakapungin kanssa hankkeen toteuttamiseen osallisituvat pääkuntakumppani Mänttä - Vilppula ja kuntakumppaneina seuraavat kunnat sekä muut mahdollisesti vielä mukaan tulevat kunnat:

Pälkäne, Ylöjärvi, Sastamala, Hämeenkyrö, Orives, Ruovesi, Valkeakoski, Parkano, Vesilahti, Lempäälä, Nokia, Ikaalinen, Pirkkala, Kangasala, Virrat, Urjala ja Kuhmoinen.

Kunkin kunnan kanssa tehdään oma sopimus. Kahden vasta syys- ja lokakuussa mukaan tulleen kunnan Urjalan ja Kuhmoisen kanssa rahoitusosuutta voidaan kohtuullistaa vuoden 2019 osalta.

Koska sopimus on luonteeltaan kaupungin strategisia tavoitteita toteutettava, sen hyväksyminen ja allekirjoitus kuuluu hallintosäännön mukaan pormestarille.

 

 

Päätös

Sopimus Tampere Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2026 - hankkeen yhteistyöstä hyväksytään.

Allekirjoitus

Lauri Lyly, pormestari

Organisaatiotieto

Tampere