§ 20 Tampereen kaupungin edustajien nimeäminen kuntien maahanmuuttajien osaamiskeskus -hankkeiden ohjausryhmään

Lataa  Kuuntele 

TRE:1074/00.01.05/2019

Päätöspäivämäärä

13.2.2019

Päätöksen tekijä

Pormestari

Valmistelijan yhteystiedot

Suunnittelupäällikkö Tuula Mikkonen, puh. 0400 800 4962, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Pormestarin sihteeri Ritva Vakkuri, puh. 0400 780 866, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Työ- ja elinkeinoministeriö ja opetus- ja kulttuuriministeriö ovat pyytäneet Tampereen kaupunkia nimeämään kaksi jäsentä ja varajäsenet kuntien maahanmuuttajien osaamiskeskus -hankkeiden ohjausryhmään. Ohjausryhmä ohjaa, koordinoi ja seuraa kuntien maahanmuuttajien osaamiskeskus -hankkeiden toimintaa ja etenemistä. Ohjausryhmän toimikausi on 1.2.2019 - 30.9.2020.

Valtion vuoden 2018 toisessa lisätalousarvioesityksessä kohdennettiin työ- ja elinkeinoministeriön momentille 2,5 miljoonan euron ja opetus- ja kultuuriministeriön momentille 2,5 miljoonan euron kertaluontoiset lisäykset maahanmuuttajien osaamiskeskustoiminnan kehittämiseen. Määräraha kohdennetaan maahanmuuttajia palvelevaan osaamiskeskus-tyyppiseen toimintaan, jossa tavoitteena on maahanmuuttajien koulutus- ja työllisyyspolkujen nopeuttaminen ja osaavan työvoiman saatavuusongelmien helpottaminen hallinnonalat ylittävällä yhteistyöllä ja tukitoimilla. Määrärahoilla toteutettiin loppuvuodesta 2018 avustushaku, joka oli suunnattu kunnille, joissa asuu vähintään 15 000 vieraskielistä asukasta. Työ- ja elinkeinoministeriö ja opetus- ja kulttuuriministeriö ovat myöntäneet Tampereen kaupungille avustukset maahanmuuttajien osaamiskeskustoiminnan kehittämiseen ja käynnistämiseen.

Päätös

Nimetään Tampereen kaupungin edustajat kuntien maahanmuuttajien osaamiskeskus -hankkeiden ohjausryhmään seuraavasti: työllisyysjohtaja Regina Saari, jäsen, ja kansainvälisen osaamisen päällikkö Mari Taverne, varajäsen, työllisyyspalveluista sekä koulutusjohtaja Virpi Siiranen, jäsen, ja projektipäällikkö Anne Erkinheimo-Kyllönen, varajäsen, Tampereen seudun ammattiopistosta.

 

 

Allekirjoitus

Lauri Lyly, pormestari

Organisaatiotieto

Tampere