§ 106 Vieraanvaraisuus Tampereen Eurooppanuoret ry:lle 30.11.2019

Lataa  Kuuntele 

TRE:5919/00.04.02/2019

Päätöspäivämäärä

4.10.2019

Päätöksen tekijä

Pormestari

Valmistelijan yhteystiedot

Suhdetoimintasihteeri Erika McSherry, puh. 040 758 1724, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Pormestarin sihteeri Ritva Vakkuri, puh. 0400 780 866, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Eurooppanuoret liittokokous järjestetään 30.11-1.12.2019 Tampereella. Järjestettävässä liittokokouksessa mm. valitaan liitolle johto vuodeksi 2020. Koolla on n. 80-100 yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta kiinnostunutta nuorta. Osallistujat ovat eri ikäisiä (15-35), osa opiskelee toisella-asteella, osa korkeakoulussa ja osa on jo työelämässä. 

Eurooppanuoret on alle 35-vuotiaiden nuorten kansalaisjärjestö, jonka toiminnan juuret juontavat 90-luvulle. Järjestön tarkoituksena on aina ollut toimia uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumattomana Eurooppa myönteisenä voimana, ja sen tarkoituksen mukaan järjestö pyörittää toimintaa tänäkin päivänä. Tavoitteena on lisätä tietoisuutta Euroopan yhdentymisestä ja sen vaikutuksista sekä toimia keskustelufoorumina ja vaikuttamiskanavana Eurooppa-asioista kiinnostuneille nuorille. Eurooppanuoret suhtautuu Eurooppaan ja Euroopan yhdentymiseen myönteisesti.

Valtakunnallisella tasolla Eurooppanuoret mm. järjestää tapahtumia, pyörittää julkaisutoimintaa ja tekee uusia avauksia julkiseen keskusteluun. Aktiiviset aluejärjestöt muodostavat koko Suomeen ulottuvan toiminnan selkärangan. Kansainvälisellä tasolla Eurooppanuoret ovat osa Euroopan laajuuista Young European Federalists (JEF) -järjestöä.

Myöntämisperusteet:
- merkittävä yleishyödyllinen valtakunnallinen liitto, yhdistys tai yhteisö järjestää vaikutukseltaan mittavan, pääsääntöisesti kertaluontoisen tapahtumansa tai kokouksensa Tampereella.
(Vieraanvaraisuuksien ja huomionosoitusten periaatteet Tampereen kaupungilla)

Hallintosäännön 34 § kohtien 7 ja 10 mukaisesti pormestari päättää kaupungin edustustilaisuuksien ja juhlaliputuksen järjestämisestä sekä vieraanvaraisuuden periaatteista sekä kaupungin edustustilojen käytöstä.

Päätös

Eurooppanuoret liittokokoukseen osallistuville tarjotaan kaupungin vastaanotto Raatihuoneella 30.11.2019.

Vastaanoton kustannukset maksetaan kustannuspaikalta 113272 Raatihuone.

Kaupungin emäntä / isäntä vahvistetaan lähempänä vastaanoton ajankohtaa.

Allekirjoitus

Lauri Lyly, pormestari

Organisaatiotieto

Tampere