§ 1 Jukolanpuisto etelän yleissuunnitelma

Lataa  Kuuntele 

TRE:7582/10.03.04/2018

Päätöspäivämäärä

8.1.2019

Päätöksen tekijä

Suunnittelupäällikkö

Valmistelijan yhteystiedot

Erikoissuunnittelija Milja Nuuttila, puh. 050 413 1911, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Suunnittelupäällikkö Mirjam Larinkari, puh. 040 594 0721, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Jukolanpuisto etelä on Huikkaan ja osin Takahuhdin kaupunginosissa sijaitseva alueleikkipaikka. Leikkipaikka sijaitsee puistoalueen eteläpäässä ja pelikenttä pohjoispäässä. Puisto rajoittuu rivi- ja omakotiasutukseen. Puiston länsireunassa sijaitsee pohjoiseen ja etelään jatkuva suosittu ulkoilureitti. Alueella on monipuolista puustoa ja pensasryhmiä.

Kunnostuksen tavoitteena on lisätä puiston käyttöä parantamalla turvallisuutta, viihtyvyyttä ja toiminnollisuutta. Edellinen kunnostus tehtiin vuonna 2006 ja sen aikainen pelikentän aita on hyväkuntoinen. Kalusteet, roska-astia ja penkit, ovat hyväkuntoisia eikä niitä ole tarvetta uusia. Leikkivälineet ovat kuluneita ja uusittavissa. Leikkipaikan kivituhkapinta vaihdetaan leikkivälineiden kohdalla hiekkatekonurmeksi, jossa putoamisalueiden kohdille tulee vaadittavat joustoalueet.

Uusina leikkivälineinä tulee leikkimökki liukumäellä, jousikiikkuja, hiekkalaatikko, kiipeilyteline, linnunpesä-, kumilauta- ja turvaistuinkeinut. Leikkipaikan kylkeen tulee uusi kuntoiluun sopiva alue, jossa on askeltasoja, nojapuut ja monipuolinen teline street workout- ja parkourharjoitteluun. Leikkialueiden eteläreunaan tulee 1.2  metrin korkuinen metallielementtiaita käynti- ja huoltoportilla. Keinualueen ympärille tulee matala 0.9 metrin korkuinen metallielementtirakenteinen juoksuesteaita. Nykyiset heinittyneet pensasalueet poistetaan ja alueet nurmetetaan.

Puistokäytävien kivituhkapinnat uusitaan. Valaisintekniikka päivitetään nykyaikaiseksi ja leikkialueen valaistusta parannetaan. Alueen hoitoluokka A2 säilyy ennallaan.

Suunnitelman 30.11. – 14.12.2018 nähtävillä olleesta luonnoksesta on ollut mahdollista antaa palautetta. Palautteita annettiin viisi. Neljässä palautteessa toivottiin leikkipaikan Takahuhdintien puoleiselle käytävälle aidan yhteyteen porttia, jotta lapset eivät pääse juoksemaan läheiselle tielle. Kahdessa palautteessa toivottiin keinutelineeseen yksi kumilautakeinu lisää.

Palautteet otettiin huomioon lisäämällä suunnitelmaan yksi kumilautakeinu, leikkipaikan aidan yhteyteen käynti- ja huoltoportit Takahuhdintielle johtavalle käytävälle.

Kohde sisältyy vuoden 2019 työohjelmaan.

Suunnitelman kustannusarvio on 115 000 euroa ja kunnostettavaa pinta-alaa on 12 600 m2, joten neliökustannukseksi muodostuu 9.13 euroa.

Päätös

Hyväksytään Jukolanpuisto etelän yleissuunnitelma, piirustus n:o 18/20573/2 kustannusarvioineen.

Allekirjoitus

Suunnittelupäällikkö Mirjam Larinkari

Organisaatiotieto

Tampere