§ 23 Koiramäenpuiston yleissuunnitelma

Lataa  Kuuntele 

TRE:7233/10.03.04/2018

Päätöspäivämäärä

19.12.2018

Päätöksen tekijä

Suunnittelupäällikkö

Valmistelijan yhteystiedot

Erikoissuunnittelija Milja Nuuttila, puh. 050 413 1911, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Suunnittelupäällikkö Mirjam Larinkari, puh. 040 594 0721, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Koiramäenpuisto on Leinolan kaupunginosassa sijaitseva lähileikkipaikka. Koiramäenpuistossa on pieni pelikenttä. Kentän pohjoispuolella on leikkipaikka ja itäpuolella metsikköä.

Kunnostuksen tavoitteena on lisätä puiston käyttöä parantamalla turvallisuutta, viihtyvyyttä ja toiminnollisuutta. Leikkipaikan leikkivälineet ovat melko hyväkuntoisia. Liukutelineen maalipinnat, keinun istuimet ja puistopenkkien istuinosat uusitaan. Uusina välineinä tulee jousikiikkulauta ja kiipeilyteline. Pelikentän päätyihin tulee kolme metriä ja lounaislaidalle 1.2 metriä korkea teräsverkkoaita. Pelikentän reunalle tulee rekkitangot.

Puiston kivituhkapinnat ja kaikki valaisimet uusitaan. Kentän aidat uusitaan. Alueen reunapuustolle tehdään metsänhoidollisia toimenpiteitä. Alueen hoitoluokat säilyvät ennallaan. Kenttä jäädytetään jatkossa talvisin luistelukäyttöön. Lähin jääkiekkokenttä on itäpuolella Mikkolanpuistossa. Hampulankadun ja Tassunkujan välinen puistokäytävä muutetaan talvikunnossapidettäväksi (kunnossapitoluokka B1) ja pyöräilyn sallivaksi.

Suunnitelman 16.11.2018 - 30.11.2018 nähtävillä olleesta luonnoksesta on ollut mahdollista antaa palautetta. Palautteita annettiin kuusi. Eniten toivottiin puuston harventamista leikkipaikan varjoisuuden takia. Toiseksi eniten toivottiin leikkipaikalle kiipeilytelinettä. Tampereen polkupyöräilijöiden palautteessa esitettiin suunnitelmaan merkittäväksi pyöräilyltä kielletyt puistokäytävät sekä perusteet kiellolle. Käyttäjän on vaikea nähdä syytä esimerkiksi siihen, miksi puiston kentälle saisi nykyään pyöräillä Leinolankujalta, mutta ei Hampulankadulta.

Palautteet otettiin huomioon lisäämällä leikkipaikalle kiipeilyteline ja muuttamalla Hampulankadun ja Tassunkujan välinen puistokäytävä talvikunnossapidettäväksi ja pyöräilyn sallivaksi. Puustoa on tarkoitus harventaa valoisuuden ja säilytettävän puuston kasvutilan lisäämiseksi koko suunnittelualueella.

Kohde sisältyy vuoden 2019 työohjelmaan.

Suunnitelman kustannusarvio on 87 000 euroa ja kunnostettavaa pinta-alaa on 8268 m2, joten neliökustannukseksi muodostuu 10,50 euroa.

Päätös

Hyväksytään Koiramäenpuiston yleissuunnitelma, piirustus n:o 18/20564/2 kustannusarvioineen.

Allekirjoitus

Mirjam Larinkari, suunnittelupäällikkö

Organisaatiotieto

Tampere