§ 7 Tuomaanpuiston yleissuunnitelma

Lataa  Kuuntele 

TRE:786/10.03.04/2019

Päätöspäivämäärä

5.3.2019

Päätöksen tekijä

Suunnittelupäällikkö

Valmistelijan yhteystiedot

Vanhempi erikoissuunnittelija Marjaana Tuoriniemi, puh. 040 806 2895, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Suunnittelupäällikkö Mirjam Larinkari, puh. 040 594 0721, etunimi. sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tuomaanpuisto sijaitsee Härmälän kaupunginosassa Härmälän koulun eteläpuolella. Puistoa ympäröivät Tuomaan-, Perkiön- ja Toivonkatu, joiden varrella on 40-luvun matalaa kerrostaloasutusta. Puiston pinta-ala on 7 750 m2. Lähileikkipaikan lisäksi siellä sijaitsee aidattu, talvella jäädytettävä kenttä sekä pyöräilyyn, potku- ja rullalautailuun tarkoitettu asfaltoitu pumptrack-rata.  Alueella asuu runsaasti lapsiperheitä (0-3 -vuotiaita lapsia 39, 4-12 -vuotiaita lapsia 93) ja lisäksi koulun iltapäiväkerho vierailee puistossa.

Yleissuunnitelmaan sisältyvät kunnostustoimenpiteet koskevat leikkivälineiden osittaisen uusimisen ja toimintojen uudelleen järjestelyn. Alle 3-vuotiaiden välineet sijoiteteen leikkialueen eteläreunaan ja suuremmille lapsille soveltuvat välineet pohjoisreunaan lähimmäksi koulun tonttia. Keinujen ja monitoimivälineiden alustaksi laitetaan hiekkatekonurmi. Leikkipaikan itäreunaan pystytetään 30 metriä uutta aitaan katua vasten sekä pallokentän aidan (181 m) perustuksia vahvistetaan aidan kallistumisen ehkäisemiseksi. Tuomaanpuiston toiminta-alueet on valaistu. Muutostöiden vuoksi kahta leikkipaikan valaisinpylvästä joudutaan siirtämään. Penkit ja roska-astiat uusitaan sekä kentän pohjoisreunaan lisätään kaksi kiintopenkkiä.

Kulkuyhteyttä leikkipaikan ja pumptrack-radan välillä parannetaan samoin kuin radalta koulun suuntaan kulkevalla jalankululle ja polkupyöräilylle tarkoitetulle väylälle.  Rataa ympäröivien täyttöluiskien painanteita täytetään nurmikon hoidon helpottamiseksi ja epätasaiseksi kuluneita nurmikoita tasataan. Kaksi painanteissa kasvavaa koivua uusitaan. Puiston kunnossapitoluokkana säilyy A2, käyttöviheralueet.

Yleissuunnitelmaluonnon oli nähtävillä netissä, palvelupiste Frenckellissä sekä maastossa 30.1- 13.2.2019. Luonnoksesta ei saatu yhtään palautetta. Kunnostettavan alueen pinta-ala on 3 100 m2 ja kustannukset 130 000 €, joten neliökustannukseksi muodostuu 41,93 €. Tuomaanpuiston kunnostus sisältyy kaupunkiympäristön palvelualueen kuluvan vuoden talousarvio-ohjelmaan.

Päätös

Hyväksytään Tuomaanpuiston yleissuunnitelma, piirustus nro 18/20614/2 kustannusarvioineen.

Allekirjoitus

Mirjam Larinkari, suunnittelupäällikkö

Organisaatiotieto

Tampere