Tampereen Vesi Liikelaitoksen johtokunta, kokous 22.12.2020

Lataa  Kuuntele 

§ 125 Tampereen Vesi Liikelaitoksen sisäisen valvonnan arviointi ja selonteko 2020 

TRE:7682/00.01.04/2020

Valmistelija

  • Jokela Petri, Toimitusjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Toimitusjohtaja Petri Jokela, puh. 040 556 0604, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Toimitusjohtaja Petri Jokela, puh. 040 556 0604, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Sisäisen valvonnan tarkoituksena on saada varmuus lakien, päätösten ja sääntöjen ja johdon ohjeiden noudattamisesta, resurssien ja omaisuuden turvaamisesta, toiminnan tuloksellisuudesta ja tehokkuudesta sekä toiminnan ja talouden raportoinnin oikeellisuudesta ja tietojen luotettavuudesta. Kuntalain mukaan tilinpäätökseen sisältyvässä toimintakertomuksessa on annettava selonteko, miten sisäinen valvonta ja siihen liittyvä riskienhallinta on järjestetty, onko valvonnassa havaittu puutteita kuluneella tilikaudella ja miten sisäistä valvontaa on tarkoitus kehittää voimassa olevalla taloussuunnittelukaudella.

Sisäisen valvonnan arviointi on tehty sisäisen tarkastuksen arviointimallin avulla ja johtokunnan hyväksymien sisäisen valvonnan ja riskiprofiilin mukaisesti sisältäen toimintaympäristöanalyysin ja riskiprofiilin. Arviointikohteita ovat johtamistapa ja valvontakulttuuri, riskienhallinta, valvontatoimenpiteet, raportointi ja tiedonvälitys sekä toiminnan seuranta. Arvioinnin pohjalta on laadittu Selonteko sisäisen valvonnan järjestämisestä Tampereen Vesi Liikelaitoksessa sekä Sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan toimintatavan kuvaus. Selonteko tulee osaksi liikelaitoksen tilinpäätöksen toimintakertomusta 2020.

 

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Jokela Petri, Toimitusjohtaja

Tampereen Vesi Liikelaitoksen selonteko sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan järjestämisestä 2020 ja sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan toimintatavan kuvaus hyväksytään.

 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

sisäinentarkastus@tampere.fi, Arto Vuojolainen, Jukka Männikkö, Anita Laine