Tampereen Vesi Liikelaitoksen johtokunta, kokous 27.1.2021

§ 6 Tampereen Veden Ympäristö- ja laatupolitiikka 

TRE:426/00.01.00/2021

Valmistelija

  • Jokela Petri, Toimitusjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Toimitusjohtaja Petri Jokela,​ puh. 040 556 0604,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Toimitusjohtaja Petri Jokela,​ puh. 040 556 0604,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Tampereen Veden johtoryhmä on 21.3.2011 hyväksynyt Tampereen Veden ympäristö- ja laatupolitiikan. Tampereen Veden johtokunta on hyväksynyt voimassa olevan Tampereen Veden ympäristö- ja laatupolitiikan sisällön kokouksessaan 14.6.2011, 27 §.

Tampereen Veden laatu- ja ympäristöjärjestelmä on sertifioitu ja se noudattaa SFS-EN ISO 14001:2015 ja SFS-EN ISO ISO 9001:2015 standardeja. Laatu- ja ympäristöjärjestelmä on osa Tampereen Veden johtamisjärjestelmää. Molempia standardeja sovelletaan kaikkiin Tampereen Veden toimintoihin ja tuotteisiin mukaan lukien palvelut. Tampereen Veden ympäristö- ja laatupolitiikka määrittelee sitoutumisen ja vastuut niin laadun kuin ympäristönkin suhteen. Jokainen Tampereen Vedessä työskentelevä on velvollinen noudattamaan ympäristö- ja laatupolitiikkaa ja toimimaan sen pohjalta laadittujen ohjeiden mukaisesti.

Tampereen Veden johtoryhmä on 26.10.2020 hyväksynyt alla olevan Tampereen Veden ympäristö- ja laatupolitiikan.

Tampereen Veden ympäristö- ja laatupolitiikka

Tuotamme asiakkaillemme puhdasta ja korkealaatuista talousvettä sekä palautamme jäteveden puhdistettuna luonnon kiertokulkuun. Koko toimintamme vaikuttaa ympäristöön.

Vastaamme talousveden turvallisuudesta ja riittävyydestä, mikä on sekä elintärkeää ihmisille, että välttämättömyys yhteiskunnan toiminnalle ja kehitykselle. Hallitsemme riskejä ja turvaamme vedenhankinnan ja jakelun sekä viemäröinnin ja jätevedenpuhdistuksen kaikissa tilanteissa. Kehitämme seutuyhteistyötä.

Kaupungin kasvaessa vastaamme asiakkaidemme odotuksiin varmalla toiminnalla, palveluiden kehittämisellä ja näkyvällä viestinnällä uutta teknologiaa hyödyntäen.

Olemme sitoutuneet toimintamme ja ympäristönsuojelun tason jatkuvaan parantamiseen ja ilmastonmuutoksen hillitsemiseen Tampere hiilineutraaliksi 2030-tavoitteen mukaisesti. Seuraamme tavoitteiden toteutumista säännöllisesti.

Edistämme hankinnoissa elinkaariajattelua ja ekologista kestävyyttä, jotka tukevat toimintavarmuuttamme ja veden korkeaa laatua. Parannamme toimintamme energiatehokkuutta.

Vahvuutenamme on sitoutunut, tavoitteellinen ja osaava henkilöstö, joka kokee työnsä merkitykselliseksi.

Toimintaamme ohjaa lainsäädäntö, viranomaisten myöntämät luvat sekä kaupunginvaltuuston asettamat tavoitteet. Koko toimintamme täyttää ISO 14001 ympäristö- ja ISO 9001 laatujärjestelmästandardien vaatimukset.

 

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Jokela Petri, Toimitusjohtaja

Merkitään tiedoksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.