§ 7 MOT Kielipalvelun pienhankinta Tampereen seudun ammattiopistoon

Lataa  Kuuntele 

TRE:301/02.07.01/2021

Päätöspäivämäärä

15.1.2021

Päätöksen tekijä

Johtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Tietopalvelupäällikkö Anne Suoniemi, puh 050 550 4143, hankintasuunnittelija Piritta Simonen, puh. 040 868 7664, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja, ammatillinen koulutus Outi Kallioinen, puh. 044 423 5473, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

MOT Kielipalvelu on ollut käytössä Tampereen seudun ammattiopistossa ja Tampereen kaupungin lukioissa vuodesta 2013 alkaen. Tredulla ja lukioilla on ollut palvelun käytöstä yhteinen sopimus Kielikone Oy:n (Y-tunnus 0694967-1) kanssa. Vuoden 2021 alusta sopimusta muutetaan Kielikone Oy:n toimesta siten, etteivät Tredu ja lukiot ole enää samassa sopimuksessa. Käyttöliittymä ja kirjautumistapa palveluun on myös kokonaan uusittu. Näistä syistä palvelun sopimus uusitaan.

Kielikone Oy:n tarjoama sanakirjakokoelma muodostuu seuraavista kokonaisuuksista: MOT Sanakirjat, 40 kielen välillä konekääntävä MOT Kääntäjä sekä usealla kielellä tekstiä oikolukeva MOT Kielentarkistin. MOT Sanakirjat sisältää Kielikoneen suosituimmat yleiskielen ja erikoisalojen sanakirjat suomesta englantiin, ruotsiin, saksaan, ranskaan ja moneen muuhun kieleen.

Hankinnan arvo alittaa julkisista hankinnoista säädetyn (1397/2016) lain 25 §:n mukaisen kansallisen kynnysarvon, jolloin hankintalakia ei sovelleta kyseessä olevaan hankintaan. Kyseessä on pienhankinta, johon sovelletaan Tampereen kaupungin hankintaohjetta.

Tampereen kaupungin hankintaohjeen mukaan pienhankinta on mahdollista tehdä ilman kilpailuttamista, mikäli hankinta on arvoltaan vähäinen tai kilpailuttaminen on muutoin epätarkoituksenmukaista. Edellytykset toteuttaa pienhankinta ilman kilpailutusta on arvioitava tapauskohtaisesti. Pienhankinta on mahdollista tehdä ilman kilpailuttamista esimerkiksi silloin, kun hankinnan kohdetta ei ole todennäköisesti saatavissa kuin yhdeltä toimittajalta.

Vastaavanlaista MOT Kielipalvelua ei ole saatavissa muualta, joten hankinta olisi epätarkoituksenmukaista kilpailuttaa. Lisäksi kyseessä on jo olemassa olevan sopimuksen muutos ja uusiminen.

MOT Kielipalvelun palvelumaksu on 4 575 euroa (alv 0 %) / vuosi. Palvelun hintaan sisältyy ylläpito ja päivittäminen.

Tällä sopimuksella saadaan palveluun käyttöoikeus koko Tampereen seudun ammattiopisto Tredun henkilöstölle sekä opiskelijoille. Palvelua käytetään Internetissä tietokoneella tai jollakin mobiililaitteella ja sitä voidaan käyttää paikasta riippumatta.

Esitetään, että sopimus MOT Kielipalvelusta solmitaan vuodeksi kerrallaan toistaiseksi 1.1.2021 alkaen Kielikone Oy:n kanssa (12 kk laskutusjakso). Sopimus voidaan irtisanoa viimeistään kuukautta ennen uuden palvelujakson alkua.

Kustannukset maksetaan kustannuspaikalta 134493.

Johtajan, ammatillinen koulutus päätösvalta asiassa perustuu palvelualueen johtajan päätökseen 23.10.2020 § 128. Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntö. (Toimintasäännön liite: Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan toimivallan siirtäminen 1.11.2020 alkaen.)

 

Päätös

MOT Kielipalvelun hankinta tehdään esityksen mukaisesti pienhankintana ilman kilpailutusta Kielikone Oy:ltä (Y-tunnus 0694967-1).

Kyseessä on jo olemassa olevan sopimuksen muutos ja uusiminen. Sopimus solmitaan 1.1.2021 alkaen toistaiseksi ja se voidaan irtisanoa kuukautta ennen seuraavan 12 kuukauden palvelujakson alkua.

Palvelun hinta on 4 575 euroa (alv 0 %) / vuosi. Hankinnan arvo on 18 300 euroa (alv 0%) neljän vuoden ajalta. 

Kustannukset maksetaan kustannuspaikalta 134493.

Sopimus sitoo Tampereen kaupunkia vasta, kun sopimukset on allekirjoitettu ja päätös on saanut lainvoiman.

 

Allekirjoitus

Johtaja Outi Kallioinen