§ 6 Opiskeluhuollon ohjausryhmän nimeäminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:352/00.01.05/2021

Päätöspäivämäärä

28.1.2021

Päätöksen tekijä

Konsernijohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Kasvatus- ja opetuspäällikkö Tuija Viitasaari, puh. 050 432 3529 ja oppilashuollon päällikkö Sirpa Tikka, puh. 050 3791 934, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Mia Helin, puh. 040 570 4065, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Sivistyspalvelujen palvelualueen johtaja Lauri Savisaari:

Tampereen kaupunki osallistui valittuna kuntana opetus- ja kulttuuriministeriön, Opetushallituksen ja Oppimis- ja ohjauskeskus Valterin vaativan erityisen tuen VIP-ohjaus- ja palveluverkostojen kansalliseen opiskeluhuollon johtamisen kehittämishankkeeseen vuonna 2020. Kehittämistehtävänä oli opiskeluhuollon kokonaisuuden koordinointi ja johtaminen. Kehittämistyössä tarkasteltiin opiskeluhuollon kokonaisuutta nykyisen ohjausryhmänä toimivan lasten, nuorten ja perheiden palvelujen ohjausryhmän sekä muiden kehittämisryhmien osalta, tehtävien ja vastuiden näkökulmista.

Opiskeluhuollon ohjausryhmän tehtävänä on linjata ja tukea yhteisten opiskeluhuollon toiminnan tavoitteiden saavuttamista ja yhtenäisten toimintatapojen omaksumista. Opiskeluhuollon ohjausryhmä suunnittelee, kehittää ja arvioi opiskeluhuoltoa sekä ohjaa oppilaitoskohtaisten opiskeluhuoltoryhmien toimintaa oppilaitoksissa. Ohjausryhmä laatii opiskeluhuollon osuuden kunnan lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelmaan ja koordinoi opiskeluhuollon omavalvontaa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen oppaan Monialainen opiskeluhuolto ja sen johtaminen 36/2015 mukaan opiskeluhuoltolain mukainen opiskeluhuolto koskee esi- ja perusopetusta, lukiokoulutusta ja nuorten ammatillista peruskoulutusta (Perusopetuslaki 628/1998, lukiolaki 629/1998, laki ammatillisesta peruskoulutuksesta 630/1998). Opiskeluhuoltolain mukaan koulutuksen järjestäjä vastaa siitä, että opetussuunnitelman mukainen opiskeluhuolto toteutuu. Saman lain mukaan koulutuksen järjestäjän tulee organisoida järjestäjäkohtainen ohjausryhmä.

Nyt perustettava ryhmä on opiskeluhuoltolain mukainen ja toteuttaa seuranta-, kehittämis- ja arviointitehtävää. Samoja tehtäviä strategisella tasolla tekee pormestarin asettama lasten, nuorten ja perheiden palvelujen ohjausryhmä.

Hallintosäännnön § 36 kohdan 8) mukaan konsernijohtaja päättää viranhaltijatyöryhmistä, jotka käsittelevät kahta tai useampaa konserniyksikköä, palvelualuetta tai liikelaitosta.

Päätös

Opiskeluhuollon ohjausryhmään nimetään

  • oppilashuollon päällikkö Sirpa Tikka, sivistyspalvelujen palvelualue, perusopetus, puheenjohtaja
  • kasvatus- ja opetuspäällikkö Tuija Viitasaari, sivistyspalvelujen palvelualue, perusopetus
  • vastaava rehtori Petri Peltonen, sivistyspalvelujen palvelualue, perusopetus
  • opiskeluhuollon päällikkö Marja Nurmi-Vuorinen, elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualue, lukiokoulutus
  • opinto-ohjaaja Ulla-Maija Viitanen, elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualue, ammatillinen koulutus
  • opinto-ohjaaja Jaana Puranen, elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualue, lukiokoulutus
  • perhepalveluiden palvelupäällikkö Terhi Huttunen, sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualue, lasten, nuorten ja perheiden palvelut
  • ylilääkäri Tuire Sannisto, sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualue, lasten, nuorten ja perheiden palvelut
  • hoitotyön päällikkö Leena Vekara, sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualue, lasten, nuorten ja perheiden palvelut
  • koulu- ja opiskeluterveydenhuollon suunnittelija Heljä Pirkkala, sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualue, lasten, nuorten ja perheiden palvelut, koulu- ja opiskeluterveydenhuolto, sihteeri


Ryhmän työskentelyyn osallistuvat tarpeen mukaan kutsuttuina myös perheneuvolan johtaja Ulla Mutikainen ja nuorisovastaanoton palvelupäällikkö sekä muita tarvittavia yhteistyötahojen asiantuntijoita sekä oppilaiden ja huoltajien edustajia.

Ohjausryhmä voi tarvittaessa nimetä teemojen mukaisia alatyöryhmiä.

Työryhmän työskentelystä aiheutuvat kustannukset maksetaan kustannuspaikalta 131885.

Allekirjoitus

Konsernijohtaja Juha Yli-Rajala