§ 8 Tieto Finland Oy:n ja Tampereen kaupungin välisen Microsoft AMP-aiesopimuksen hyväksyminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:104/00.01.06/2021

Päätöspäivämäärä

21.1.2021

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Tietohallintokoordinaattori Risto Asikainen, puh. 050 4660697, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala, puh.050 5588958, etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupunki ja kehyskunnat suunnittelevat palvelimiensa siirtoa pilvipalveluun. Tampereen seudun palvelinkannasta on tunnistettu noin 164 palvelinta, jotka sopisivat siirrettäväksi pilvipalveluun. Palvelinten siirtäminen pilvipalveluun mahdollistaa niiden kapasiteetin optimoinnin kulloisellekin käytölle, helpon käytöstä poistamisen tarvittaessa ja kustannustehokkaan ja tietoturvallisen käytön.

Ulkopuolisen rahoituksen hakemiseksi Tampereen kaupunki solmii aiesopimuksen Tieto Finland Oy:n kanssa, joka on Microsoftin pilvipalveluiden sertifioitu kumppani. Aiesopimuksen (Letter of Intent, LOI) laatimisen tarkoitus on osoittaa sopimusosapuolten kiinnostus migraatioprojektin toteuttamiseen ja mahdollistaa rahoituksen hakeminen Microsoftilta.

Aiesopimuksen allekirjoittamisen jälkeen esiselvitetty, noin 164 palvelimen joukko käydään manuaalisesti läpi, jolloin varmistutaan niiden soveltumisesta pilvipalvelimiksi. Selvityksen jälkeen saadaan varmistettua mahdollisten siirrettävien palvelinten määrä. 

Aiesopimus ei sido sopimusosapuolia. Aiesopimus voidaan päättää, jos hankkeen edistämiselle ei ole edellytyksiä. Aiesopimus voi myös johtaa sopijapuolia sitovaan hankintasopimukseen, jossa sovitaan palvelinten siirrosta pilvipalveluun.

Ulkopuolinen rahoitus mahdollistaisi projektin edistämisen. Aiesopimuksen sisältö on hyväksytty Tampereen seudun tietohallinnon johtoryhmässä.

Tampereen kaupungin konsernihallinnon toimintasäännön 10 §:n mukaan tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupungin ICT- hankinnoista, ICT- sopimusten ehdoista, hyväksymisestä ja allekirjoittamisesta sekä Tampereen kaupunkiseudun tietohallintosopimuksessa määritellyistä asioista.

Päätös

Tieto Finland Oy:n ja Tampereen kaupungin välinen Microsoft AMP-aiesopimus hyväksytään.

Allekirjoitus

Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala