§ 21 Kielletyn ajosuunnan liikennemerkin siirto ja kääntymiskiellon lisäkilven lisäys Rongankadun ja Tuomiokirkonkadun risteyksessä

Lataa  Kuuntele 

TRE:1392/08.01.02/2021

Päätöspäivämäärä

18.2.2021

Päätöksen tekijä

Suunnittelupäällikkö, Kaupunkiympäristön palvelualue, liikennejärjestelmän suunnittelu

Valmistelijan yhteystiedot

Erikoissuunnittelija Jukka Uusitalo, puh. 040 800 7582, etunimi.t.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Suunnittelupäällikkö Ari Vandell, puh. 040 564 4518, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tuomiokirkonkatu välillä Kyttälänkatu–Satakunnankatu on yksisuuntainen katu, jolla on sallittu kaksisuuntainen pyöräliikenne. Rongankadun pohjoisosalta Tuomiokirkonkadulle etelän suuntaan kääntyminen on kielletty liikennemerkillä C18 Vasemmalle kääntyminen kielletty. Kääntymiskielto koskee myös pyöräliikennettä, mikä ei ole tarkoituksenmukaista. Lisäkilven ”Ei koske pyöräilijöitä” lisääminen mahdollistaa pyöräilijän kääntymisen vasemmalle.

Tuomiokirkonkadun ja Rongankadun risteyksessä yksi kielletyn ajosuunnan merkki C17 lisäkilpineen on sijoitettu ajoradan vasemmalle puolelle. Tieliikennelain mukaan kielto- ja rajoitusmerkit on sijoitettava ajoradan tai sen osan oikealle puolelle, joten liikennemerkkipylväs siirretään ajoradan oikealle puolelle. Samalla liikennemerkkipylvääseen lisätään liikennemerkki E1 Suojatie osoittamaan Rongankadun ylittävän suojatien paikkaa.

Asiasta on laadittu liikennemerkkisuunnitelma, piir.nro. 1/21375.

 

Päätös

Lisätään lisäkilpi ”Ei koske pyöräilijöitä”, E1 Suojatie sekä siirretään liikennemerkkiä C17 Kielletty ajosuunta lisäkilpineen liikennemerkkisuunnitelman, piir.nro. 1/21375 mukaisesti.

Päätöstä on noudatettava muutoksenhausta huolimatta, jollei valitusviranomainen toisin määrää (TLL 193 § 2 mom.)

Allekirjoitus

suunnittelupäällikkö Ari Vandell