§ 23 Opinto-ohjaajan viran täyttäminen Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Kivimiehenkadun toimipisteessä

Lataa  Kuuntele 

TRE:7185/01.02.01/2020

Päätöspäivämäärä

2.2.2021

Päätöksen tekijä

Johtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

koulutuspäällikkö Marja Lehtisaari, p. 040 806 3151, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

johtaja, ammatillinen koulutus Outi Kallioinen, p. 044 423 5473, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen seudun ammattiopisto Tredun opinto-ohjaajan virkasuhteinen tehtävä on ollut julkisesti haettavana 11.12.–28.12.2020 (hakukoodi TRE-01-1994-20). Ilmoituskanavat olivat tampere.fi, mol.fi, kuntarekry.fi ja Twitter.

Opinto-ohjaajan tehtävänä on huolehtia siitä, että opiskelijat saavat ohjaus- ja opetussuunnitelman sekä HOKS:n mukaista opiskelijalähtöistä opinto-ohjausta. Lisäksi tehtävänä on hakeutumiseen liittyvä henkilökohtainen ohjaus. Opinto-ohjaaja on ohjauksen asiantuntija tutkintoaloilla, nivelvaiheessa ja sidosryhmissä. Tehtävä sisältää myös ohjaus- ja tukipalvelujen suunnittelua, toteuttamista, asiakastyötä, sidosryhmä- ja verkostotyötä sekä arviointia ja kehittämistä.

Kelpoisuusehdot määräytyvät opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen 986/1998 § 15 mukaan. Lisäksi edellytetään valmiutta työskennellä eri toimipisteissä, B-ajokorttia ja mahdollisuutta käyttää omaa autoa.

Eduksi katsotaan kehittävä ja vastuullinen työote, ammatillisen koulutuksen järjestelmän ja sisältöjen tuntemus, kokemus eri-ikäisten opiskelijoiden opinto-ohjauksesta ammatillisessa koulutuksessa, maahanmuuttajien ohjauksesta ja monipuolinen työkokemus. Eduksi katsotaan myös hyvät valmiudet käyttää erilaisia sähköisiä järjestelmiä (Office-ohjelmat ja Wilma), hyvä suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito sekä hyvät vuorovaikutus- ja yhteistyötaidot.

Tehtävää haki määräajassa neljätoista (14) hakijaa, joista kelpoisuusvaatimukset täyttäviä hakijoita oli kuusi (6) hakijaa. Ensimmäiselle haastattelukierrokselle 20.-21.1.2021 kutsuttiin kolmetoista (13) hakijaa. 

Toiselle haastattelukierrokselle 28.1.2021 haastatteluihin kutsuttiin kolme (3) hakijaa. Yksi toiselle haastattelukierrokselle valituista perui hakemuksensa haastattelupäivänä.

Koulutuksen, työkokemuksen, haastatteluissa saadun vaikutelman perusteella tehtävään esitetään valittavaksi *********. Varasijalle valittiin *********

Valinta on ehdollinen. Tehtävään valitun tulee 30 päivän kuluessa valintapäätöksestä tiedon saatuaan esittää lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä annetun lain (504/2002) tarkoittama rikostaustaote uhalla, että valintapäätös todetaan rauenneeksi. 

Valinta on ehdollinen. Tehtävään valitun tulee 30 päivän kuluessa valintapäätöksestä tiedon saatuaan esittää lausunto terveydentilan tarkastuksesta, jossa hänet on todettu terveytensä puolesta tehtävään sopivaksi uhalla, että valintapäätös todetaan rauenneeksi.

Valittu on merkitty henkilöstöhallinnon henkilörekisteriin. Rekisteriä koskeva tietosuojaseloste sekä tiedote rekisteröidyn oikeuksista ovat nähtävissä Tampereen kaupungin internet- sivuilla.

Johtajan, ammatillinen koulutus päätösvalta asiassa perustuu elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan päätökseen 23.10.2020 § 128 (toimintasäännön liite: Ammatillinen koulutus - henkilöstöhallinnon delegoinnit).

Laki kunnallisesta viranhaltijasta 2 luku 7 ja 8 §.

Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 3 §.

Päätös

********* otetaan 1.2.2021 alkaen opinto-ohjaajan virkaan Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Kalevan kampukseen, Kivimiehenkadun toimipisteeseen.

Koeaika on kuusi (6) kuukautta.

Pääasiallinen toimipaikka palvelussuhteen alussa on Kivimiehenkadun toimipiste, toimintoalue 504.

Henkilötietoja sisältävä teksti

Salassapidettävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

johtaja, ammatillinen koulutus Outi Kallioinen