§ 22 Asiantuntijatyön tilaus PALM-työkalun toteutukseen Ubigu Oy:ltä

Lataa  Kuuntele 

TRE:7320/02.07.01/2020

Päätöspäivämäärä

2.2.2021

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Kehittämiskoordinaattori Katariina Pahkasalo, puh. 041 730 0136, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala, puh. 050 558 8958, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupunkikonsernin maankäytön toteuttamisen ja investointien pitkän aikavälin suunnitelma (PALM: palvelut, asuminen, liikenne ja maankäyttö) on osa talous- ja strategiaprosessia.​ PALM-suunnitelma linjaa kaupungin maankäytön toteuttamista ja kerää yhteen koko kaupunkikonsernin pitkän aikavälin investointitavoitteet. PALM-suunnittelussa korostetaan palvelujen, asumisen, liikenteen ja maankäytön yhteensovittamista.

Tarpeena on mm. modernisoida maankäytön toteutussuunnittelun vanhentuneita ohjelmistoja, parantaa lähtötietojen käytettävyyttä ja luotettavuutta sekä investointien oikea-aikaisuutta.

Tampereen kaupunki on 15.9.2020 solminut puitesopimuksen digitalisoinnin ja tiedonhallinnan asiantuntijatehtävien hankinnasta (TRE:3850/02.07.01/2020).

Puitesopimuksesta tilattava toteutus pohjautuu aiempaan kehitystyöhön, jossa on arvioitu maankäytön toteutussuunnittelun toiminnan nykytilaa sekä kuvattu maankäytön toteutussuunnittelun tavoitearkkitehtuuria.

Tavoitteena on ratkaisu, jonka avulla voidaan arvioida, milloin suunnitellut kerrosneliömetrit toteutuvat. Lisäksi aineistojen ja tulosten käytettävyys esim. rajapinnoilla on oleellista. Oleellista on myös paikkatietopohjaisen ratkaisun toteuttamisen dokumentointi siten, että jatkokehittäminen ja yhteensovittaminen muiden kehitettävien osa-alueiden kanssa on mahdollista ja se tulee olla Tampereen kaupungin työntekijöiden käytettävissä.

Ubigu Oy on puitesopimuksen sopimustoimittaja. Ubigu Oy on 14.1.2021 antamassaan tarjouksessa esittänyt PALM-työkalun toteutuksen sisällön ja aikataulun sekä toimittanut työsuunnitelman.

Tampereen kaupungin konsernihallinnon toimintasäännön liitteen 1 (delegointimatriisi) mukaan tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupungin ICT-hankinnoista, ICT-sopimusten ehdoista, hyväksymisestä ja allekirjoittamisesta. Lisäksi tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupunkiseudun tietohallintosopimuksessa määritellyistä asioista.

Päätös

PALM-työkalun toteutuksen asiantuntijatyö tilataan tarjouksen mukaisesti Ubigu Oy:lta (y-tunnus 2762483-3).

Tilauksen kustannukset 75 000 euroa (alv 0 %) kohdennetaan projektirakenneosalle K1130_ICT_19_45.

Tämä päätös sitoo Tampereen kaupunkia vasta, kun päätös on saanut lainvoiman.

 

Allekirjoitus

Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala