§ 38 Tampereen kaupungin ja Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy:n välisen kumppanuussopimuksen hyväksyminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:1336/00.01.06/2021

Päätöspäivämäärä

23.2.2021

Päätöksen tekijä

Johtaja, elinvoiman palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Yhteysjohtaja Tuukka Salkoaho, puh. 040 806 3086, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Suunnittelija Tiia Joki, puh. 040 576 8684, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy on moniteknologinen Pohjois-Euroopan johtava soveltavaa tutkimusta tekevä tutkimuskeskus. VTT tuottaa teknologia- ja tutkimuspalveluja sekä kotimaisille että kansainvälisille yrityksille ja julkiselle sektorille. Sen tuottama lisäarvo toteutuu asiakkaiden kautta, kun työllisyys, yritysten kilpailukyky ja yhteiskunnan hyvinvointi lisääntyvät. 

VTT on osa Suomen innovaatiojärjestelmää ja sillä on keskeinen asema suomalaisen elinkeinoelämän ja yhteiskunnan kilpailukyvyn kehittämisessä. VTT on valtion kokonaan omistama, erityistehtävää toteuttava ja voittoa tavoittelematon yhtiö. VTT kuuluu Suomen työ- ja elinkeinoministeriön hallinnonalaan. 

Tampereen kaupunki toimii kuntalain (10.4.2015/410) lähtökohdista käsin. Tampereen kaupungin tehtävänä on tuottaa lakisääteisiä tehtäviään, jonka lisäksi se tuottaa ja toteuttaa erilaisia hankkeita, palveluita ja kumppanuustyötä asukkaiden hyvinvoinnin ja osallisuuden edistämiseksi, alueellisen elinvoiman ja kilpailukyvyn edistämiseksi ja elävän ja vetovoimaisen kaupungin kokonaisvaltaiseksi kehittämiseksi.

Osapuolten yhteisenä tahtotilana on muodostaa strateginen kumppanuus, joka ohjaa hankkeita kohti yhteisiä, kunnianhimoisia ja pitkäaikaisia tavoitteita. Yhteisenä tavoitteena on tukea toisiaan maailmanluokan osaamisen ja yhteiskunnallisten ratkaisujen synnyttämisessä, alueellisen yrityskentän elinvoiman parantamisessa ja uusien investointien kehittämisessä. 

Kaupungin ja VTT:n aiempi yhteistyö on perustunut laajaan ja ammattimaiseen yhteistyöhön, joka on luonut monella tapaa pohjaa alueen innovaatioille, palveluiden uudistamiselle, osaamisen turvaamiselle ja kehittyvän kaupungin rakentamiselle. Tätä työtä halutaan jatkaa, mutta samalla yhteistyötä halutaan johdonmukaistaa ja tehdä koordinoidummin. Näin yhteistyöhön ja sen tavoitteisiin liittyvä osaamispotentiaali ja tekeminen ovat parhaiten käytössä ja työ tulee näkyväksi. 

Sopimus osaltaan määrittelee osapuolten välisen kumppanuuden yleiset periaatteet, jotka koskevat yhteisesti kaikkea yhteistyötä sekä osapuolten välisiä mahdollisia projektimuotoisia yhteistyöhankkeita, joista tehdään omat sopimuksensa.

Hallintosäännön 37 § :n kohdan 6 mukaan palvelualueen johtaja päättää muiden kuin lautakunnan toimivaltaan kuuluvien sopimusten hyväksymisestä. 

Päätös

Tampereen kaupungin ja Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy:n välinen kumppanuussopimus hyväksytään.

Allekirjoitus

Johtaja Teppo Rantanen