§ 7 Tampereen kaupungin digitaalisia osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia koskeva selvitystyö

Lataa  Kuuntele 

TRE:821/02.07.01/2021

Päätöspäivämäärä

5.2.2021

Päätöksen tekijä

Strategiajohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Suunnittelija Lilli-Nora Siikasmaa, puh. 040 658 7593, etunimi. sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

 Strategiajohtaja Reija Linnamaa, puh. 040 572 9610, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupungin tavoitteena on ottaa laajasti tamperelaisia mukaan yhteisen kaupungin kehittämiseen ja tarjota asukkaillensa erilaisia tapoja osallistua ja vaikuttaa. Osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien kokonaisuuden kehittämiseksi kaupunki on päivittänyt osallisuus- ja yhteisöllisyysmallia vuosina 2018–2019. Päivityksen yhteydessä tehdyssä selvitystyössä tunnistettiin, että kaupungin osallistumiskanavat nähdään pääosin toimivina ja vakiintuneina, mutta kehittämisen varaa on esim. tiedon löydettävyyteen ja digitaalisiin osallistumisen kanaviin liittyen. 

Tilanne on muuttunut parin vuoden takaisen selvitystyön jälkeen, minkä vuoksi tehtyä selvitystyötä on tarpeen päivittää ja tarkastella, pitävätkö silloin tunnistetut havainnot ja kehittämistarpeet yhä paikkansa. Digitaaliselle osallistumiselle on tunnistettu tarve, mutta millaisiin tarpeisiin digitaalisilla ratkaisuilla voidaan erityisesti vastata ja miten digitaaliset osallistumismuodot suhteutuvat muihin osallistumisen keinoihin? Digitaalisten osallistumismahdollisuuksien kehittämisen tueksi toteutetaan selvitys, jonka tavoitteena on selvittää, mitä mahdollisuuksia digitaaliset ratkaisut voivat tuoda osallistumisen muotojen kokonaisuuden kehittämiseen kaupungissa. Keskeisenä tavoitteena on lisätä ymmärrystä erilaisten käyttäjäryhmien tarpeista, niin asukkaiden kuin kaupungin asiantuntijoiden näkökulmasta. Selvitys toteutetaan osana Digiosallistumisen alusta-projektia.

Selvitystyön toteuttamiseksi hankitaan ulkopuolista asiantuntija-apua palvelumuotoilun puitesopimusta hyödyntäen. Tarjouspyyntö lähetettiin neljälle 1 korin puitesopimuskumppanille. Yrityksillä oli aikaa 11.1.2021 klo 12:00 asti jättää tarjouksensa. Määräaikaan mennessä saatiin kolme tarjousta. Toimeksiantoon soveltuvimman tarjouksen jätti Pentagon Insight Oy. Pentagon esitti tarjouksessaan kokemusta ja osaamista vastaavanlaisten hankkeiden toteuttamisesta. Tarjouksessa esitetty toteutussuunnitelma oli menetelmällisesti kattava ja aikataulullisesti muuhun projektin ja tarpeisiimme nähden sopivin. Tarjous oli hankintahinnaltaan edullisin. Hankinnan kokonaishinta on 31 750 € (+ alv 24%).

Pentagon Insightin toteuttama selvitystyö pitää sisällään nykytila-analyysin, laajan kaupunkilaisymmärryksen kiteyttävät työkalut, laajan raportin selvitystyöstä sekä roadmapin yhdessä tunnistetuista kehityskohteista.

Konsernihallinnon toimintasäännön 9 §:n 5 kohdan mukaan konserniyksikön johtaja päättää palvelu- ja vuosisuunnitelman rajoissa tehtävistä enintään 60.000 euron suuruisista palvelujen hankinnoista johtamansa toiminnan osalta.

Päätös

Tampereen kaupungin digitaalisia osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia koskeva selvitystyö hankitaan Pentagon Insightilta.

Hankinnan hinta on 31 750 €. Hintaan lisätään arvonlisävero 24 %.

Hankinta maksetaan Strategia- ja kehittämisyksikön, Digiosallistumisen alusta-projektin kustannuspaikalta 113 220, H1130_19_5_1.

Allekirjoitus

Strategiajohtaja Reija Linnamaa